Tenis
SPORTOVI
Tenis
u petak za finale

Srbi pohvalno o Hrvatskoj: Hvale našu senzaciju i ističu prijateljstvo s Đokovićem

Hrvatska i Srbija mogle bi igrati u polufinalu Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako teniska reprezentacija Srbije u srijedu pobijedi Kazahstan (16:00), u petak nas od 16 sati čeka teniski spektakl u Madridu. Hrvatska čeka svog protivnika u polufinalu Davis Cupa, a prema svim očekivanjima to bi trebala biti Srbija, predvođena Novakom Đokovićem.

Hrvatski tenisači izbacili su u četvrtfinalu Italiju pred domaćom publikom u Torinu, a junak te pobjede bio je 279. na ATP ljestvici Borna Gojo.

Srpski mediji pišu pohvale o hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji te spominju Bornu, koji u reprezentaciji mijenja onog poznatijeg imenjaka, ozlijeđenog Ćorića.

''Veliko iznenađenje su i igre mladog Borne Goje, koji podjednako sudjeluje u krčenju puta do 'salatare'', piše Telegraf, dok slično navodi i Blic.

''Velike pohvale idu na račun Borne Goje, koji je priredio iznenađenje, 279. igrač svijeta je porazio Lorenza Sonega u tri seta i donio krucijalnu prednost 'kockastima'."

Gojo je nakon pobjede karijere rekao:

''Svaki meč koji igram za reprezentaciju je privilegija. Svaki meč u kojem pobijedim mi je najbolji u životu, pa i ovaj. Posebniji osjećaj od ove pobjede je to što smo ovdje kao ekipa. Nadam se da sam bar neke ljude u Hrvatskoj usrećio s tim.''

Hrvati dobri s Đokovićem

Mediji u Srbiji ističu i kako među tenisačima Hrvatske i Srbije postoji snažno prijateljstvo.

''Čilić je prošle godine postao otac, a u jednom intervjuu je naglasio koliko poštuje zalaganje srpskog asa za prava tenisača i indirektno stao uz organizaciju PTPA, koju je upravo Nole inicirao i pokrenuo'', piše Telegraf.

Isti medij je podsjetio na potez Đokovića nakon osvajanja Wimbledona.

''Odnos Mektića i Pavića prema Đokoviću jasno je viđen na Wimbledonu kada je Srbin upao na njihovu konferenciju i otpočeo šalu.''

''Ja ne znam shvaćaju li ljudi stvari. Mi imamo tri broja jedan, iz Hrvatske i Srbije, iz dvije male zemlje. U ovako globalnom sportu. Pa to je stvarno nevjerojatan uspjeh. Čestitke, momci, na svemu'', rekao je tada Đoković.

Hrvatski izbornik je pak oduševljen plasmanom u polufinale.

"Osjećaji se ne mogu opisati. Kad smo dolazili ovamo, cilj je bio da prođemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti sretniji", rekao je izbornik Vedran Martić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider