Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika gesta

Đoković poslao poruku tenisaču koji je otišao u rat: Ukrajinac otkrio cijelu prepisku

Sergej Strahovskij otkrio je prepisku s Novakom Đokovićem koji želi pomoći Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski tenisač koji se priključio obrani od ruske invazije, Sergej Stahovskij podijelio je na Instagramu prepisku sa srpskim tenisačem Novakom Đokovićem.

"Mislio sam na tebe. Nadam se da će se sve uskoro smiriti. Molim te, uputi me koja je najbolja adresa da pošaljem pomoć, financijsku ili bilo kakvu drugu", napisao je Novak, a Stahovskij mu se kratko zahvalio i otkrio da je na sigurnom u Kijevu.

Ukrajinac pokušao doći do Nadala i Federera

Inače ukrajinski tenisač je prije nekoliko dana otkrio novinarima talijanske La Stampe da se čuo s Đokovićem te da je pokušao doći do Rafaela Nadala i Rogera Federera, ali da mu oni nisu odgovorili na poruke.

"Pokušao sam kontaktirati Rogera i Rafu, ali nisu mi odgovorili. Žao mi je da su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ovo nastavi. Inače, kada završi s Ukrajinom, Putin će početi bombardirati Europu'', kazao je Stahovskij koji se poput mnogih sportaša stavio na raspolaganje teritorijalnoj obrani.

Ruski tenisači protiv invazije na Ukrajinu

"Iskreno, ne znam hoće li mi supruga ikad oprostiti. Djeca, najmlađe me pitalo na vratima kamo idem, rekao sam im da ću se brzo vratiti", rekao je Ukrajinac, koji sudjeluje u obrani Kijeva.

Također, veliki broj tenisača izrazio je svoju podršku Ukrajini, a među njima su i dva ruska tenisača, Danil Medvjedev te Andrej Rubljov.

Medvjedev, prvi tenisač svijeta uputio je antiratnu poruku, dok je Rubljov nakon pobjede u polufinalnom meču ATP turnira u Dubaiju na kameru napisao "Ne ratu, molim".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider