Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Rusija neće pobijediti"

Emotivna poruka ukrajinskog tenisača s ratišta: "Strah me je, samo se želim vratiti djeci"

Bivši tenisač Sergej Stahovski se priključio obrani Ukrajine od ruske invazije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije tri mjeseca ukrajinski tenisač Sergej Stahovski igrao je s Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, a sada se bori protiv ruske invazije na Ukrajine.

Priključio se rezervnom sastavu ukrajinske vojske i trenutno se nalazi u Kijevu.

"Rusija i Vladimir Putin su nekoliko puta spomenuli da Ukrajina nikad nije postojala i da ju je stvorio Sovjetski savez. Ako Ukrajina izgubi ovaj rat, poprilično sam siguran da će biti izbrisana s karte i svih povijesnih knjiga. Tako da se ne bih imao kamo vratiti, imao bih državljanstvo zemlje koja više ne postoji, a to ne želim dopustiti", odgovorio je Stahovski na pitanje zašto se priključio obrani svoje domovine.

Ukrajinski tenisač samo se želi vratiti obitelji

Bivši tenisač trenutno se nalazi u Kijevu, koji posljednja dva dana trpi sve češća granatiranja.

"Imali smo granatiranje u rane jutarnje sate, bombe su padale na domove civila. Mislim da smo imali nekoliko žrtava i više ozlijeđenih osoba. Bombardiranja su u posljednja dva dana sve češća, a prije toga je bilo poprilično mirno jer je naš protuzračni sustav dobro funkcionirao", kazao je za španjolski Radio Marca pa dodao kako će Ukrajinci još dugo odolijevati napadima Rusije.

"Još ćemo dugo odolijevati njihovim napadima. Rusija ne može zauzeti cijelu Ukrajinu jer svuda nailazi na otpor. Cijeli svijet je protiv njih. Samo je upitno koliko još civila mora umrijeti da svijet zaustavi ove napade, a jedna je stvar sigurna - Rusija sigurno neće pobijediti".

"Otvorili smo sezonu lova na Ruse"

Stahovski priznaje da ga je strah, ali da ruskim snagama neće dopustiti ulazak u ukrajinsku prijestolnicu.

"Normalno da me strah. Srećom, još uvijek nema pucnjave u Kijevu jer ruske snage ne mogu ući u grad. Jedina opasnost dolazi iz zraka, od bombi. Možda postoje manje skupine ruskih vojnika koje nastoje ući u Kijev, ali otvorili smo sezonu lova na njih", rekao je pa dodao kako ima samo jednu želju.

"Kad se sve ovo završi, samo se želim vratiti svojoj obitelji. Nikad ih više ne želim napustiti."

Objasnio je koja je njegova zadaća u rezervnom sastavu ukrajinske vojske.

"Patroliram gradom. Pregledavam automobile i ulice jer imamo policijski sat u Kijevu. Tada nitko ne smije biti na ulici", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider