Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za Dnevnik Nove TV

Prvi trener Petre Marčinko: "Uvijek je davala sve od sebe. Nadam se da će bit naša Serena Williams"

Vedran Orešković, prvi trener Petre Marčinko je jako ponosan na njen veliki uspjeh.

Vedran Orešković (Foto: Dnevnik Nove TV)

Petra Marčinko je osvojila juniorski Australian Open, i to samo sa 16 godina. Veliki uspjeh hrvatske teniske senzacije samo za Dnevnik Nove TV prokomentirao je i njen prvi trener Vedran Orešković.

"Osjećaj je fenomenalan. Bio sam ponosan jer mi je Petra jako draga. To je stvarno veliki uspjeh osvojiti juniorski Grand Slam, i to pogotovo sa 16 godina. Naravno, sretan sam zbog toga što mogu reći da sam ja prvi Petrin trener i da sam barem malo sudjelovao u njenom teniskom razvoju", rekao je trener pa otkrio kakva je bila kao učenica.

"Bila je fenomenalna. Uvijek je davala sve od sebe. Marljiva, ona je svaki zadatak izvršila bez pogovora".

gol expired 16-godišnja hrvatska senzacija osvojila je Australian Open i inspirirala kolege: "Sad vidimo da je to moguće" divider

Prvi turnir osvojila je s deset godina, a već s 12, 14 godina počela je pokazivati da je pred njom blistava budućnost. 

"Petra je već sa deset godina osvojila prvenstvo Hrvatske do 10 godina. Tu je već pokazala visoki nivo igre, da je perspektivna. A već sa 12, 13 godina je počela ostvarivati ozbiljnije rezultate na turnirima. Tu se već moglo reći da je pred njom blistava karijera".

Orešković smatra kako joj je samo nebo granica.

"Apsolutno, ona je najbolji junior svijeta. Osvojila je Grand slam turnir sa samo 16 godina, pred njom je blistava karijera", kazao je Orešković pa zaključio kako se nada da će Petra biti hrvatska Serena Williams.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider