Tenis
SPORTOVI
Tenis
16 joj je tek

Petra oduševljena velikim uspjehom, najavila i plan za dalje: ''Stvarno sam uzbuđena''

Petra Marčinko osvojila je juniorski Australian Open.

Hrvatski tenis dobio je još jednu potvrdu kako je budućnost na njegovoj strani. Petra Marčinko osvojila je juniorski Australian Open, prvi za naš tenis još od 2013. godine.

Znali smo da je Petra postala dominantna u juniorskom tenisu, ali ovo je njen prvi Grand Slam.

''Ovo je bio zbilja težak meč, a igranje na Rod Laver Areni je sjajno iskustvo. Bila sam malo nervozna na početku zbog velikog stadiona, ovo je moje prvo Grand Slam finale. U ključnim sam trenucima ipak zadržala mirnoću i nisam imala velikih padova u igri. Ovaj trofej je za mene velika stvar, osvojiti Grand Slam'', bile su prve Petrine reakcije nakon pobjede u finalu protiv Belgijke Sofije Costoulas.

Petri je tek 16 godina, a ove će godine početi malo više okušati sreću u seniorskom tenisu.

''Osjećam se sjajno i samouvjereno. Veselim se vidjeti kako će to sve izgledati na profesionalnoj razini ove godine. Igrat ću neke jače ITF turnire, možda i neke WTA turnire. Stvarno sam uzbuđena'', otkrila je Zagrepčanka.

Petra nema gdje žuriti. Prelazak iz juniorskog u seniorski sport zna biti težak, za mnoge i pretežak. No ukoliko bude imala sreće sa zdravljem i izbjegne ozljede, Marčinko ćemo gledati kao ozbiljnu igračicu na WTA Touru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider