Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki preokret

Prva tenisačica svijeta objavila kraj karijere uoči 26. rođendana, a sad će zaigrati u novom sportu

Ashleigh Barty objavila prekid teniske karijere samo dva mjeseca nakon osvajanja Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je prije mjesec dana objavila kraj karijere, vodeća tenisačica svijeta Ashleigh Barty objavila je kako će zaigrati na egzibicijskom golf turniru na kojem će nastupiti 23 svjetske zvijezde i tako "pojačala" nagađanja da će se posvetiti igranju golfu. 

Barty, koja se oprostila tek mjesec dana prije svog 26. rođendana, predstavljat će ekipu ostatka svijeta i zaigrat će protiv ekipe SAD-a, prenosi Sky Sports. Prekid karijere je objavila samo dva mjeseca nakon što je slavila na Australian Openu.

Prvi događaj održat će se u New Jerseyu u lipnju, a planirani su i daljnji turniri na prostoru Europe, Azije i Australije. Osim australske tenisače, na golf turniru će nastupiti i poznata lica poput Pepa Guardiola, Harryja Kanea, plivača Micheala Phelpsa, boksača Canela Alvareza i Oscara De La Hoye, kao i igrač američkog nogometa Ben Roethlisberger.

Barty je u karijeri osvojila 15 turnira, pri čemu tri Grand Slama, a samo od turnirskih nagrada je osvojila 24 milijuna dolara. Na broju jedan WTA ljestvice provela je ukupno 120 tjedana.

Također, australska tenisačica otvorila je novo poglavlje u životu tako što se posvetila izdavanju serije od šest dječjih knjiga pod naslovom "Little Ash".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider