Tenis
SPORTOVI
Tenis
čudno

Osaka neće prisustvovati konferencijama za novinare na RG-u: Ima svoje razloge

Roland Garros počinje u nedjelju, a finale je zakazano za 13. lipnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajačica četiri grand slam turnira Japanka Naomi Osaka u srijedu je rekla da neće prisustvovati konferencijama za novinare na ovogodišnjem Roland Garrosu. Kaže da priroda takvih konferencija predstavlja prevelik teret za mentalno zdravlje igrača.

Igrači mogu biti kažnjeni s 20.000 američkih dolara zbog izbjegavanja konferencija za novinare na Grand Slam turnirima, a Osaka je rekla kako se nada da će "znatan iznos" kojim bi mogla biti kažnjena ići u dobrotvorne svrhe za mentalno zdravlje.

"Pišem ovo da bih rekla da neću biti na konferencijama za novinare tijekom Roland Garrosa", objavila je druga tenisačica svijeta na Twitteru.

PR Studija pokazala da 90 % navijača vjeruje da emocije koje donose na nogometni stadion čine igrače jačima divider

"Često sam osjećala da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportaša i to se pokaže istinitim kad god vidim konferenciju za tisak ili sudjelujem u njoj", rekla je.

"Često smo sjedili tamo i odgovarali na pitanja koja su nam postavljana već nekoliko puta ili koja nam izazivaju nesigurnost, a ja se jednostavno neću izlagati ljudima koji sumnjaju u mene", dodala je.

gol expired Bogdanović i suigrači zabili 141 koš za 1:1 u seriji doigravanja: Jazzima se vratio Mitchell divider

Očekivanje da će igrači odgovarati na pitanja nakon poraza za nju predstavlja "šutiranje osobe dok je još na podu", istaknula je Osaka.

Roland Garros do sada nije bio sretan za Osaku, koja ga je prošle godine preskočila zbog pandemije COVID-19, a u svoja četiri nastupa nikada nije prošla treći krug.

Roland Garros počinje u nedjelju, a finale je zakazano za 13. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider