Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Ovo smo sanjali"

Čilić i Dodig oduševili Hrvatsku: "Došli smo s jednim ciljem i ostvarili ga! Hrvatsko finale? Bio bi to praznik sporta"

Hrvatski par ostvario je prolaz u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon fantastične partije u polufinalnom dvoboju protiv kombinacije s Novog Zelanda, hrvatski par Marin Čilić/Ivan Dodig osigurao je prolaz u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ovo smo sanjali, ovo nam je nedostajalo u našoj kolekciji. Osvojili smo sve kategorije turnira, a za ulazak u finale olimpijskog turnira nemamo riječi. Ovo je san snova. Apsolutno smo ponosni, imali smo jako težak ždrijeb, ali pokazali smo kako igramo, kakvu moć imamo i da smo fenomenalan par“, kazao je Marin Čilić.

Iako pobjeda rezultatski izgleda uvjerljivo, Dodig tvrdi da nije bilo lako igrati protiv protivnika s Novog Zelanda.

"Izgleda rezultatski jednostavno, ali na terenu to nije bilo baš tako. Par iz Novog Zelanda imao je svoje prilike, mogli su nam zakomplicirati život, ali mi smo iskoristili svaku malu priliku. Bili smo jako dobri u ključnim trenucima, to je odlučilo meč i odvelo ga na našu stranu", kazao je Dodig.

gol expired Čilić i Dodig u finalu Olimpijskih igara, osigurali najmanje srebro divider

"Sretni smo i ponosni. Meni je osobno drago što dijelim ovakve trenutke sa svojim kumom i najboljim prijateljem. Došli smo na ove Igre s jednim ciljem, mi smo uspjeli i stvarno smo sretni“, kazao je Dodig.

S tribina je hrvatski par bodrila grupica navijača, a među njima su bili i osvajači zlatne medalje braća Martin i Valent Sinković.

"Kada smo vidjeli kako su oni izdominirali, inspirirali su nas. Stvarno im se možemo nakloniti do poda. Nakon osvajanja zlatne medalje došli su nas podržati. To dovoljno govori o njima, njihovu karakteru, koliko vole sport. Sigurno su nam donijeli sreću i malo smo se ugledali na njih da uđemo u finale", rekao je Marin Čilić.

"To bi bio praznik za hrvatski sport"

Ako drugi hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić osigura prolaz u finale olimpijskog turnira, bio bi to veliki uspjeh za hrvatski sport.

"Bio bi to praznik za hrvatski sport. Bilo bi predivno da bude hrvatsko finale, što više poželjeti na Igrama od toga. Navijamo svim srcem za njih, očekujemo to i da svi sutra budemo veseli i nasmijani", rekao je Dodig.

To bi bilo tek treći put u povijesti da su finalisti iz iste zemlje. Čini se da je Hrvatska teniska velesila.

gol expired Pavić i Mektić u hrvatskom finalu, imamo zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju: Tenis ovo ne pamti 113 godina! divider

"Imaju težak meč protiv Amerikanaca u koji ulaze kao blagi favoriti. Mi ćemo dati podršku s tribina, bodrit ćemo ih i vjerujemo u njih. Nadamo se da mogu dogurati do finala“, kazao je Čilić.

"Mi smo super prijatelji, znamo se dugi niz godina, ali isto tako svi smo sportaši. Dat ćemo svoj maksimum, za to cijeli život radimo", kazao je Dodig.

"Prije toga popit ćemo jedno pivo", kazao je Čilić sa širokim osmijehom.

"Priželjkujemo hrvatsko finale, borit ćemo se za to kao ratnici pa neka bolji pobijedi", zaključio je Dodig.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider