Tenis
SPORTOVI
Tenis
pomeli su protivnike

Čilić i Dodig u finalu Olimpijskih igara, osigurali najmanje srebro

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u finale Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska na Olimpijskim igrama u Tokiju ima još jednu medalju. Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u finale teniskog olimpijskog turnira, što znači da su osigurali najmanje srebrnu medalju.

Teniski par iz Međugorja pobijedio je novozelandski par Michael Venus/Marcus Daniel uvjerljivo sa 6:6, 6:2 poslije sat i 15 minuta igre i sad čeka posljednjeg protivnika u Tokiju, hrvatski par Mektić/Pavić.

Kumovi pomeli Novozelanđane

Čilić i Dodig došli su do breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem dotad u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće je Venus napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski je par potvrdio break i poveo 4:2.

Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećeg gemu i kod vodstva 5:2 Dodig je servirao za prvi set, a to je prošlo bez greške, pa su Hrvati dobili prvi set sa 6:2 nakon 37 minuta igre.

Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevu servisu potvrdili break za vodstvo 2:0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3:0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4:0.

To je bilo dovoljno velika zaliha da odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5:2, i tek tada je novozelandski par prvi put došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break-lopte, ali Dodig je s četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par mogao je slaviti ulazak u finale.

Venus/Danieli - Čilić/Dodig 2:6, 2:6

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider