Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spominje se 135 igrača

Novi veliki skandal u svijetu tenisa, umiješana i zvijezda iz top 30: ''Varaju na najvišem nivou''

Teniski svijet ponovno trese skandal oko namještanja mečeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako pišu njemački ZDF i Die Welt, vodi se istraga protiv jednog njemačkog tenisača i navodi se kako je u skandal umiješana i jedna zvijezda iz Top 30 koja ima i tri ATP naslova.

Nažalost, nije novost da se tenis povezuje s brojnim skandalima. Zadnjih godina najčešće se spominje doping, ali sve je popularnija i kladionica.

Spomenuta istraga traje više od godinu dana, a čak 135 igrača umiješano je u namještanje susreta i na popisu se nalaze i predstavnici Belgije, Francuske, SAD-a i Španjolske.

"Riječ je o mreži armenske mafije, a koja se masovno širi preko sedam zemalja u Europi. Vrlo su inteligentni i varaju na najvišem nivou. Oni imaju ljude koji su odgovorni za račune, koji peru novac i uspostavljaju kontakt s igračima", otkriva zamjenik javnog tužitelja Belgije.

U tenisu se vrte milijarde eura, a navodno su upravo teniski mečevi idealni za "pranje novca". Idealan je i iz još jednog razloga, jer je individualan sport i nema potrebe za uplitanje više igrača.

"Nisu u pitanju samo igrači koji tako rješavaju svoju egzistenciju, ima ih dosta i koji su bili među 50 najboljih na svijetu", rekao je Marco Trungelliti za Die Welt, nekad 112. tenisač svijeta.

gol expired Real i velikani u šoku: Jedan od najvećih svjetskih talenata potpisao za 7. momčad Bundeslige divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider