Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nema dobar slučaj

Ne dobije li vizu, Novaku prijeti žestoka kazna: Evo što mu se može dogoditi, deportiraju li ga iz Australije

Prijeti mu zabrana ulaska u zemlju na tri godine i veliki problemi pri putovanju u budućnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski reket broj jedan Novak Đoković započeo je svoju pravnu bitku za dobivanje australske vize i nastup na prvom Grand Slamu sezone u Melbourneu, a njegovi odvjetnici i australska vlada imaju do nedjelje uvečer za dostaviti svu potrebnu dokumentaciju tako da se odluka ne očekuje prije ponedjeljka.

Dotad pravni stručnjaci raspravljaju o njegovim mogućnostima u ovoj situaciji. U najgoroj opciji prijeti mu žestoka kazna, naime mogao bi mu biti zabranjen ulazak u Australiju na tri godine, ako ova kontroverza s njegovom vizom završi za njega nepovoljnim ishodom.

gol expired FOTO Procurila prva Đokovićeva fotografija otkad traje cijela situacija: Uhvatili ga na carini divider

Đoković je u Australiju stigao s liječničkim izuzećem, međutim savezna vlada nije ga pustila u zemlju jer nije imao sve potrebne dokumente za ulazak. Novak ne želi otkriti je li cijepljen ili ne, a po zakonu necijepljeni se u Australiji ne mogu natjecati na sportskim borilištima. Nagađa se kako je izuzeće dobio na temelju činjenice da je prebolio koronavirus u proteklih pola godine.

Đoković se žalio na odluku, prva rasprava očekuje se u šest poslijepodne, a odluka bi trebala biti donesena do ponedjeljka. No, ne bude li presuda u njegovu korist, Đoković će se suočiti s teškim posljedicama.

gol expired Đokovića smjestili u imigracijski hotel s ostalim azilantima, u Australiji će ostati najmanje do ponedjeljka divider

Presudi li sud kako je pokušao ući u Australiju s krivom vizom, mogao bi dobiti zabranu ulaska u zemlju na tri godine, ali to bi mu moglo i otežati putovanje na natjecanja i u ostale svjetske zemlje.

Pravni stručnjaci ne smatraju kako ima prejak slučaj…

"Zakon je u ovom slučaju na strani australske vlade. Prijavite li se za krivu vizu, vaše šanse za dobivanje druge vize na ulasku u zemlju se znatno smanjuju. A ako vizu ukinu, posljedice bi mogle biti dugoročne jer bilo riječ o Australiji ili nekoj drugoj državi u koju pokuša ući, morat će se suočiti s pitanjem 'jesu li vas ikad deportirali'. Deportiraju li ga iz Australije, neće moći ući u zemlju sljedeće tri godine,“ tvrdi sveučilišna profesorica Mary Crook.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider