Tenis
SPORTOVI
Tenis
Počela pravna bitka

Đokovića smjestili u imigracijski hotel s ostalim azilantima, u Australiji će ostati najmanje do ponedjeljka

Đoković se nije pojavio na prvom on-line saslušanju...

Teniska zvijezda Novak Đoković nastavlja svoju bitku za dobivanje vize i nastup na Australian Openu, a današnja rasprava započela je pitanjem suca ima li imigracijski hotel u kojem je smješten teniske terene.

Svjetski broj jedan nije se pojavio na online saslušanju, ali ga je predstavljao top odvjetnik Nick Wood. Sve bi se trebalo riješiti do 17. siječnja kad bi Nole trebao zaigrati prvi meč na turniru.

gol expired Šok za Đokovića: Australci ga odbili zbog pogrešne vize - dali su mu izuzeće, ali bit će deportiran iz države!? divider

Odvjetnik vlade Cristopher Tran otvorio je saslušanje s tri osnove po kojoj Australci imaju pravo deportirati tenisku zvijezdu. U prvom slučaju mogli su ga deportirati odmah, u drugom je mogao pričekati do saslušanja u ponedjeljak i u trećem su ga mogli protjerati prije završnog saslušanja, ali ne odmah…

Sudac je odgodio svoju odluku jer nije dobio dovoljno dokaza za to i dao je Đokovićevim odvjetnicima do subote poslije podne da mu dostave još dokaza, a australskoj vlasti dao je do kraja nedjelje da mu dostavi svoje.

Đoković je trenutačno u imigracijskom hotelu u Carltonu gdje su se okupili mnogi njegovi navijači i odvjetnici, a tamo će biti barem do ponedjeljka. U istom hotelu smješteni su i azilanti, iako su odvjetnici inicijalno tražili da ih se premjesti u drugi hotel zbog pandemije koronavirusa.

gol expired Ivanišević se javio iz "pritvora", ovako su njega i Đokovićev tim ostavili na čekanju divider

"Ima li hotel u kojem je gospodin Đoković smješten teniske terene za trening“, upitao je sudac na startu rasprave.

Nastavak rasprave zakazan je za četvrtak uvečer, a sudac je potvrdio kako ga visoki publicitet koji slučaj ima neće natjerati na preranu odluku. Organizatori su ga pokušali natjerati da ubrza svoj sud i odluči do utorka kako bi organizatori mogli pronaći zamjenu u slučaju da odbiju Đokovićevu žalbu.

gol expired Šou se nastavlja! Australska vlada odbila Đokoviću vizu: Evo zašto mu ne daju u zemlju divider

Đoković je, podsjećamo, u utorak stigao u Australiju jer je dobio liječničko izuzeće za nastup u zemlji u kojoj je obavezno biti cijepljen kako bi se natjecao na sportskim natjecanjima. Nole ne želi otkriti je li se cijepio i stigao u državu, međutim zapeo je na granici jer ga savezna vlada nije željela pustiti u zemlju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider