Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika pobjeda i bolan poraz

Novakove suze obilaze svijet: Konačno ih je uspio slomiti

Srpski tenisač plakao je još dok je meč trajao, nije mogao vjerovati da ih konačno ima na svojoj strani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji tenisač današnjice, Srbin Novak Đoković, dugo se mučio s nemilošću publike, ali čini se kako ih je konačno slomio. A slomio se i on zbog njih - sjajnog tenisača potpuno je emotivno savladala podrška tribina kultnog stadiona Arthur Ashe.

Novak je ostao meč kratak od najvećeg dostignuća u modernom tenisu, mitskog Grand Slama, odnosno od osvajanja sva četiri najveća turnira u istoj kalendarskoj godini. Danil Medvedev bio je noćas bolji, nanijevši mu poraz u tri seta 6:4, 6:4, 6:4, jedan od najuvjerljivijih u velikoj karijeri.

Đokovića je raznježila podrška publike, ali ga je pošteno pogodio i poraz u ovako važnom meču jer se ne pamti kad je najbolji svjetski tenisač prolio ovoliko suza.
Slomio se još prije nego što je meč završio, dok se igrao treći set, znajući kako više nema šanse za naslov, a podrška američke publike s tribina potpuno ga je psihički uništila.

Doslovno je u suzama dočekao Medvedevov servis za pobjedu. Neki će reći jedno, neki drugo, ali nama izgleda kao da je konačno uspio slomiti publiku i prvi put u svojoj karijeri imao ujedinjenu podršku publike. Neki ga obožavaju zbog njegovog duha, pojedini ga mrze jer je pobjednik, ali sinoć su svi bili uz njega želeći mu da ispiše tenisku povijest.

Nažalost, nije uspio…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider