Tenis
SPORTOVI
Tenis
"mnogi će mi zamjeriti, ali..."

Nole biranim riječima govorio o Hrvatskoj: "Svim sam srcem navijao za nju"

Novak Đoković još je jednom pokazao da ne radi razliku između sebe i bilo kojeg čovjeka iz bivše Jugoslavije.

Galerija Đoković i Čilić (Foto: AFP) Borna Ćorić i Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) +2 Novak Đoković slavi pobjedu na US Openu (Foto: AFP)

Novak Đoković pravi je gospodin i to dokazuje u svakom svom razgovoru ili intervjuu. Ovaj put u ekskluzivnom razgovoru za Blic otkrio je da na sve ljude iz bivše Jugoslavije gleda kao na svoje te da je svim srcem navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Najprije je komentirao izjave Luke Modrića, koji je rekao da svi trebamo biti ponosni na uspjeh Novaka Đokovića, kojeg je okarakterizirao kao jednog od najvećih tenisača svih vremena.

"Hvala mu! Prije svega, o Luki mislim sve najbolje. Iz sveg srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", otkrio je za Blic.

Politika ga uopće ne zanima, pa tako gleda i na napetost između država koje je obilježio veliki rat i neprijateljstvo.

"Znam da je takva politička situacija i da su rane iz rata još jako svježe za mnoge ljude i mogu samo zamisliti kako je ljudima koji su nekoga izgubili. To je vrlo osjetljiva tema i ne bih previše zalazio u nju, osim da pokažem suosjećanje i razumijevanje. Molim se za svakoga jer rat nije nikome ništa dobro donio", kazao je Đoković i nastavio u lijepom tonu.

"Nama su one prve susjedne zemlje. Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija, i sve zemlje bivše Jugoslavije, nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao nikakvo drugačije mišljenje. Ostat ću pri svome, znam da će se mnogi ljudi vjerojatno uvrijediti zbog ovoga što pričam i ja ih, opet kažem, razumijem i poštujem, ali ja sam takav."

Ikono, sretan ti rođendan: Postao je jedna od najvećih tajni današnjice Michael Schumacher (Foto: AFP) Ferrarijeva poruka podrške za Schumachera (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP) Michael Schumacher (Foto: AFP)

Tragičar Lige prvaka i poznati kikser među vratnicama uhvatio jednu od najljepših žena svijeta Karius i Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) Sophia Thomalla (Screenshot) +3 Sophia Thomalla (Screenshot)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider