Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tri načina

Novak Đoković neće biti iznimka, tvrde Francuzi, ali evo kako bi mogao zaigrati u Parizu

Novak Đoković neće moći igrati na Ropand Garrosu, barem kako sada stvari stoje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najave kako Novak Đoković neće moći igrati na Roland Garrosu u svibnju, dobile su još jednu potvrdu. Krajem siječnja se pojavila informacija o uvođenju novih restrikcija u Francuskoj za necijepljene sportaše.

Prema njima, od 15. veljače počinje vrijediti pravilo po kojem izuzeće za preboljenje Covida ne vrijedi više šest već samo četiri mjeseca. To znači da Đoković ne može dobiti dozvolu za igranje na Roland Garros jer je Covid prebolio u prosincu.

Ministarstvo sporta je potvrdilo pisanje francuskih medija te na pitanje hoće li Novak Đoković biti iznimka priopćilo:

''To se primjenjuje za sve gledatelje i sportaše do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, održava se u svubnju. Do tada se situacija može promijeniti, čemu se svi nadamo. Vidjet ćemo, ali za nitko neće biti iznimka.''

Ima nade za nastup Đokovića

Ukoliko želi biti siguran da će igrati na Roland Garrosu Novak Đoković se može cijepiti što je dosad odbijao učiniti. Zanimljivo, autor njegov biografije tvrdi da će Novak baš to učiniti.

Također, Novak se može nadati kako će se, kao što je i spomenuto u izjavi iz ministarstva, situacija promijeniti pa restrikcije više neće biti tako stroge.

A ostaje i još jedna mogućnost, a to je da se Đoković još jednom, kao i u Australiji, pojavi sa svježe pozitivnim PCR testom uoči Roland Garrosa.

Kako Đoković može igrati na Roland Garrosu:

  • cijepljenje protiv Covida
  • ublažavanje restrikcija u Francuskoj do svibnja
  • pozitivan PCR test četiri mjeseca uoči početka RG-a

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider