Tenis
SPORTOVI
Tenis
poslije pobjede

Novak Đoković nakon meča na kameru napisao da je Kosovo srce Srbije

''Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju'', jasno je poručio Đoković.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Trenutačno treći tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković uvjerljivo se plasirao u 2. kolo Roland Garrosa, grand slam turnira koji je osvajao 2016. i 2021. godine, on je na startu svladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6 (1).

Đoković će u 2. kolu za suparnika imati Mađara Martona Fucsovicsa.

No nakon meča Internet nije brujao o spektakularnim teniskim potezima, već svi pričaju o Đokovićevu potezu nakon meča.

Slavni srpski tenisač uzeo je marker i na TV kameru napisao:

''Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju'', jasno je poručio Đoković.

Kosovska policija ranije danas suzavcem je pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali ne bi li spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavni spornim lokalnim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru.

Traju sukobi na Kosovu

Radiotelevizija Srbije javila je da su jake snage KFOR-a krenule u razbijanje prosvjeda ispred općine Zvečan koristeći suzavac i šok-bombe, na što su prosvjednici uzvratili kamenjem, bocama i drugim predmetima. Ima ozlijeđenih. Vojnici KFOR-a, naoružani dugim cijevima i opremom za razbijanje demonstracija, raspoređeni su od jutra ispred zgrada općina u Zvečanu, Leposaviću i Zubinu Potoku.

Dominik Livaković Marca tvrdi: Dominik Livaković odbio Turke, dobio je ponudu iz Španjolske divider

Portal Kosovo online javlja da je najmanje dvoje Srba ranjeno, od kojih jedan mladić teže iz vatrenog oružja, nakon što su pripadnici KFOR-a upotrijebili šok-bombe, a pripadnici kosovske policije zapucali iz vatrenog oružja.

Portal beogradskih Večernjih novosti, pozivajući se liječnike u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, tvrdi da se toj zdravstvenoj ustanovi javilo "više od 50 građana" s ozljedama od šok-bombi, gumenih metaka i bojeva streljiva. Jedan je muškarac podvrgnut operaciji i u teškom je stanju jer ima prostrijelnu ranu, dok je druga osoba s teškim ozljedama "u fazi dijagnostike".

Beogradski mediji javili su da će se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić večeras obratiti javnosti te da će se uputiti na administrativnu liniju s Kosovom, gdje će provesti noć s vojskom i odatle pratiti situaciju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider