Tenis
SPORTOVI
Tenis
Quant Bio Res

Reuters tvrdi: Đoković kupio kompaniju koja proizvodi lijek za koronavirus

Kompanija je registrirana u Danskoj, a na službenoj stranici navode da se bavi istraživanjem i razvojem lijekova i tretmana za retroviruse i otporne bakterije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković je prije nekoliko dana deportiran iz Australije zbog nevažeće vize. Prvi tenisač se nije cijepio pa je pokušao u Australiju ući s medicinskim izuzećem, no nako sage vratio se u rodnu Srbiju.

Đokoviću prijeti izostanak na Roland Garrosu ako se ne cijepi. On je veliki zagovornik necijepljena pa ne želi primiti cjepivo.

Kako javlja Retuers, Đoković je ušao u biznis koji je blisko povezan s globalnom panedemijom. Prema podacima Reutersa Đoković je kupio dansku kompaniju QuantBioRes koja radi na proizvodnji lijeka za koronavirus, ali ne proizvodi cjepivo, već isključivo terapiju.

gol expired Ova fotografija najbolje opisuje kaos među hrvatskim rukometašima, pogledajte zašto divider

Spomenuti izvor se poziva na javno dostupne dokumente, a navodno je sve realizirano prije njegovog odlaska u Australiju. Obitelj Đoković je postala 80% vlasnik kompanije. Na Đokoviću je 40,8% dionica, a njegova supruga Jelena ima dio od 39,2%.

gol expired Nakon nekoliko šokova u nizu, evo napokon i dobrih vijesti za Novaka Đokovića divider

Kompanija je registrirana u Danskoj, a na službenoj stranici navode da se bavi istraživanjem i razvojem lijekova i tretmana za retroviruse i otporne bakterije.

''Direktor kompanije Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u srpnju 2020. godine, ali je odbio reći kolika je bila njena vrijednost, piše Reuters.

''Kompanija razvija peptid koji sprečava da koronavirus zarazi ljudske stanice i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog ljeta'', izjavio je Lončarević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider