Tenis
SPORTOVI
Tenis
problem s podlakticom

VIDEO Đoković poražen u Australiji prvi put od 2018. godine: Tražio liječnički time-out pa se šokirao

Novak Đoković izgubio je od Alexa De Minaura 2:0 u setovima i Australija je povela 1:0 protiv Srbije.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Srpski tenisač Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu United Cupa od Alexa De Minaura 6:4, 6:4, ali cijeli meč borio se s ozljedom mišića podlaktice. Dodatan problem priuštio mu je fizio.

Tražio je liječničku pauzu u uvodnoj dionici meča, ali nije ju je mogao dobiti jer je na teren izašao s istom ozljedom koju je dobio u utorak. Đoković je pomoć tražio i tad u meču protiv Lechecke, ali uspio je na koncu slaviti. Zato nije imao pravo na službenu pomoć ovaj put. Tražio je objašnjenje tvrdeći kako se stanje popravilo uoči izlaska na teren te da se samo pogoršalo dok je igrao.

Novak Đoković Đokovića i suigrače predstavili kao Hrvate u Australiji: Srpski mediji poludjeli divider

Neutralnim navijačima to nije sjelo zbog trenutka u kojem je tražio pauzu, naime bilo je to pri rezultatu 5:4 za njegovog suparnika, koji je trebao servirati za prvi set. Australca to nije omelo i svejedno je uzeo prvi set pa dobio "ranjenog lava“ za svoju najveću pobjedu u karijeri i prvi Noletov poraz u Australiji od 2018. godine.

Australija je tom pobjedom povela 1:0 protiv Srbije. Ajla Tomljanović dobila je glatko Nataliju Stevanović i osigurala "klokanima" polufinale.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Hrvatska teniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale United Cupa koji se igra u Sydneyu i Perthu.

Hrvatska je svoj nastup u skupini F, koja se igrala u Sydneyju, okončala još u utorak s jednom pobjedom i jednim porazom, no morala je čekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija nakon što su Norvežani slavili u našoj skupini.

Na koncu je dalje prošla njemačka reprezentacija nakon što je Francuska u zadnjem kolu skupine D pobijedila Italiju sa 3-0. Francuzi su osvojili prvo mjesto, a dalje ide i Njemačka kao najbolja drugoplasirana iz skupina igranih u Sydneyju. Najbolja drugoplasirana ekipa iz skupina igranih u Perthu je Kina.

Tako su poznati i svi parovi četvrtfinala, a već su i odigrana dva susreta.

Australija se plasirala u polufinale pobjedom 3-0 protiv Srbije, dok je Poljska sa 3-0 slavila protiv Kine.

Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Grčke i Njemačke, dok Poljaci čekaju boljeg iz ogleda Francuske i Norveške.

United Cup, organiziran u Australiji, nacionalno je timsko natjecanje u kojem se natječe osamnaest nacija, podijeljenih u šest skupina po tri prije nokaut faze koja počinje od četvrtfinala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider