Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nekoliko imena

VIDEO Nikad iskreniji Jakirović: Javno otkrio koga želi dovesti ove zime i potvrdio najnoviji transfer

A uvjeren je Jakirović da postoji velika šansa da se u Dinamo vrati Josip Brekalo.

Hajduk s pripremama počinje sutra, a Dinamo je krenuo već danas.

Trener "Plavih" Sergej Jakirović priliku pred kamerama iskoristio je za vrlo otvoren istup: tko otpada iz momčadi, a koga želi dovesti ovoga siječnja.

Na početku priprema za nastavak sezone, trener Dinama bacio je karte na stol i navijačima svog kluba dao do znanja oko stvari koje treneri obično znaju čuvati za sebe.

"Naravno, ima igrača za koje smo procijenili da idu dalje. Recimo, Drmić i Marin koji su ušli u zadnjih 6 mjeseci ugovora. Smatram da neće bit toliko prostora."

Jusuf Gazibegović (lijevo) Je li ova fotografija iz noćnog kluba u Zagrebu otkrila novi milijunski transfer Dinama? divider

Zato su u Dinamu povukli napadača kojeg su ljetos već kupili od Varaždina. Fran Brodić, prošle sezone, bio je 3. strijelac prvenstva.

"Kreće s nama u pripreme. Evo mu prilika da se pokaže, da može igrati u Dinamu. Ja sam čvrsto uvjeren da on to može."

A uvjeren je Jakirović da postoji velika šansa da se u Dinamo vrati Josip Brekalo, a uz njega bi mogao stići još jedan sjajni dribler, Slavenov Arber Hoxha.

"Vidjet ćemo sad što ćemo uspjet realizirat. Tamo se pita Fiorentina, na drugoj strani Slaven Belupo, ali nešto ćemo morati dovesti. Ako mene pitate, ja bih želio obojicu."

Jakirović je potvrdio dolazak japanskog lijevog beka Takuye Ogiware.

"Meni se svidjelo ono što sam vidio, pogotovo na onoj razini gdje je igrao klupsko Svjetsko prvenstvo, kad vidiš da bježi igračima Manchester Cityja, onda, morali smo reagirati. S obzirom na ponuđeno i s obzirom na ono što mi u ovom trenutku možemo dovesti."

Loža u Maksimiru Novi transfer na relaciji Dinamo – Lokomotiva: Mladi veznjak odlazi na kaljenje na Kajzericu? divider

A želja Dinama, bila je i dovesti mladi dvojac iz Lokomotive. Izrazito talentiranog vratara Nikolu Čavlinu, no on će ostati na Kajzerici, ali bi zato prema Maksimiru trebao krenuti jedan drugi talent - Moreno Živković.

"Oni ga imaju na posudbi do ljeta i moramo razumjeti Lokomotivu. Moramo se tu dogovorit klub - klub, tako da ja očekujem da će Moreno biti s nama."

A kakav Dinamo Jakirović očekuje na proljeće.

"Moramo biti konkretniji, vertikalniji i da više napadamo prostor, ali to je i do profila igrača. Naravno, kroz trenažni proces ćemo to popravit."

"I želim da dajemo više golova. Fali nam golova. Pogotovo s krilnih pozicija. Dali smo šest u HNL-u golova. Tri Vidović, dva Špikić i Kaneko i tu moramo bit još bolji."

Hoće li Modri biti bolji u drugom djelu sezone? Prvi dio odgovora, saznat ćemo već 23. siječnja kada Dinamo igra zaostalu utakmicu protiv Čavline i Lokomotive.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider