Tenis
SPORTOVI
Tenis
Rezervni plan

Đokovićev plan B: Neće se pomiriti s deportacijom, već zna kako će nastaviti borbu s Australijom

U slučaju ukidanja vize Novaku Đokoviću Australian Open je pripremio rezervnu opciju, ali plan B imaju i odvjetnici srpskog tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpski tenisač Novak Đoković već sedmi dan provodi u "čekaonici“ za australsku vizu. Ona mu je najprije ukinuta pa vraćena, a sad se očekuje odluka australskog ministra Alexa Hawkea, koji mu dekretom još može uskratiti nastup na Australian Openu.

gol expired Još nema odluke o Đokoviću: Australci odgodili ždrijeb sat vremena, ali su mu ipak izvukli suparnika na startu turnira divider

Po svemu sudeći ona će biti u petak rano ujutro po hrvatskom vremenu ili u četvrtak kasno uvečer, a u slučaju da Hawke iskoristi svoje diskrecijsko pravo i ukine mu vizu, Australian Open ima spreman plan djelovanja, ali imaju i odvjetnici Novaka Đokovića.

Dogodi li se to, Australian Open će ga morati izbaciti iz ždrijeba 1. kola, u kojem je izvukao sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, a na njegovo mjesto ubacit će 5. nositelja Andreja Rubljova. No, bude li trebalo čekati odluku ministra duže, planiraju pomicati njegov meč do srijede. Originalno bi se trebao igrati u ponedjeljak.

gol expired Izvukli Đokovića, a još nije sigurno da će igrati: Evo što će biti sa ždrijebom deportiraju li ga divider

Dobije li odluku o deportaciji, njegovi odvjetnici će se odmah žaliti kako bi se ona izbjegla, a žalbeni postupak bi je potom odgodio. Nagađa se da se taj postupak ne bi morao tako dugo čekati kao ovaj zadnji, kojeg je svjetski broj jedan čekao četiri dana u hotelskom pritvoru.

Taj bi se proces, dođe li do njega, mogao odvijati preko vikenda, a sutra bi Hawke trebao dati svoj konačan odgovor na pitanje koje iščekuje cijela kugla zemaljska. Njegov tim češlja papirologiju koju je poslao Đokovićev pravni tim oko PCR testova i sporne papirologije o kojoj se piše ovih dana.

gol expired Australian Open ograničio popunjenost tribina na 50 posto zbog velikog broja zaraženih u Melbourneu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider