Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sveta trava Wimbledona

Nikola Mektić i Mate Pavić: "Ovaj turnir za nas je poseban zbog Gorana"

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić u Wimbledon su stigli kao favoriti i taj su status potvrdili.

Dan nakon 20. obljetnice Goranovog Wimbledona, jednog od najvećih i najemotivnijih trenutaka u povijesti hrvatskog sporta, All England Club ponovno je dobio hrvatski štih. Na mjestu gdje je njihov uzor, otpisan od svih, konačno ostvario san isto su napravili Nikola Mektić i Mate Pavić. Ali, za razliku od Gorana prije 20 godina, Nikola i Mate u Wimbledon su stigli kao veliki favoriti. Najbolji par svijeta. I taj teret znali nositi do kraja.

"Ovo je definitivno najposebniji turnir za nas obojicu. Za mnoge je igrače tako, ali za nas posebno zbog Gorana, zbog načina na koji smo odrastali. To nam je bila prva asocijacija na tenis. Kada sam prvi put gledao tenis, bio je to Goran na Wimbledonu", rekao je Nikola Mektić.

"To je za nas nešto posebno. Pogotovo za mene, jer također dolazim iz Splita. Ja sam isto odrastao uz to finale, gledao ga kao dijete, Wimbledon je doista poseban. Teško je opisati kako se trenutačno osjećamo“, dodao je Mate Pavić
Mektić i Pavić u dublu su izgradili status koji Ivanišević ima u singlu. Najvećeg u hrvatskoj povijesti. A, novinare u Wimbledonu posebno je zanimalo kakav odnos imaju s Goranom.

Dobar odnos s Goranom

"Imamo dobar odnos s Goranom. Dosta smo vremena provodili zajedno ova dva tjedna. Nekoliko sam puta sparirao s Novakom pripremajući ga za ljevake. Goran bi nas uvijek nazvao ukoliko bi Novaku trebao sparing partner. Bio je ovdje ovaj tjedan. Čak smo i jutros na doručku bili zajedno. To je doista poseban osjećaj," smatra Mate.

gol expired Mektić i Pavić oduševljeni, samo nebo im je granica nakon osvajanja Wimbledona: "Svi smo rasli s Goranom..." divider

Otkada su se ove godine spojili, 32-ogodišnji Zagrepčanin i 28-ogodišnji Splićanin počeli su ispisivati povijest, 8 naslova iz 10 finala, uz omjer pobjeda i poraza 48 naprema 5. Što je preko 90% uspješnosti.

Neminovno se povlače paralele s najvećima. Braća Bryan, prvi par teniske povijesti, svoju su najbolju godinu završili s 11 naslova i 89% dobivenih mečeva, dok su legendarni Australci Woodbridge i Woodforde 1996. osvojili 12 turnira, uz 68 pobjeda i 10 poraza.

Roland Garros im je ukrala korona

Čisto kao orijentacija koliko je ovo što osvaruju Mektić i Pavić nestvarno. A, ne treba zaboraviti da ih je u pohodu na Roland Garros zaustavio pozitivan test na korona virus.

"Bili smo sposobni prijeći preko svih tih stvari, preko korone, jer je motivacija za ovaj turnir uvijek posebna. Nastavili smo se boriti. U četvrtfinalu smo se vratili iz zaostatka od 2:0 u setovima samo zbog tog posebnog osjećaja koji ovaj turnir daje i zbog motivacije koju ovdje dobivamo," tvrdi Nikola Mektić.

gol expired Povijesni uspjeh hrvatskog tenisa: Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili Wimbledon! divider

Španjolac Marsel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos u finalu su bili veliki protivnici. Četvrti nositelji dali su sve što su imali, ali bilo je dovoljno samo za set.

Toliko su dobri Nikola Mektić i Mate Pavić. Tandem koji piše povijest. I zbog kojeg će Hrvati, kao nikad prije, u Tokiju pratiti parove. I još nešto. Tandem koji je, za igru parova, vrlo mlad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider