Tenis
SPORTOVI
Tenis
je li i vama sporna?

Srbi bijesni: Karikaturu o smjeni na vrhu protumačili kao sramotno ponižavanje Đokovića

ATP je povodom smjene na vrhu ljestvice tenisača, nakon pune godine dana, objavio karikaturu koja je jako zasmetala susjedima u Srbiji.

Novak Đoković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od ponedjeljka 4. studenog Novak Đoković neće više biti svjetski broj 1. Na tom će ga mjestu, barem privremeno, smjeniti Rafael Nadal, španjolski tenisač koji od osvajanja US Opena nije odigrao nijedan turnir, što zbog ozljede, što zbog vjenčanja.

S obzirom na to da lani u završnici sezone nije odradio nijedan turnir, Nadal nema ni bodova koje treba braniti, dok je Đoković porazom u četvrtfinalu Šangaja ostao bez 820 bodova osvojenih lani.

Đoković i Iori (Screenshot) Đoković upoznao svog najotkačenijeg obožavatelja: Govori srpski, jede 100 ćevapa dnevno i želi biti kao Nole divider

Budući da do Mastersa u Parizu neće ništa igrati, Nadal će preteći Đokovića koji će ostati bez bodova osvojenim u finalima Masters 1000 turnira u Parizu i završnog ATP finalsa u Londonu.

Povodom toga ATP je na stranicama svojih društvenih mreža objavio pa vrlo brzo obrisao karikaturu koja je uznemirila brojne fanove Novaka Đokovića, ali i medije u susjednoj nam Srbiji.

\ \"Vlakić smrti\" koji predvodi Rafa Nadal (Screenshot)

"SRAMNO PONIŽAVANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA!" piše srpski Kurir.

Mottina formacija 2-7-2 (Screenshot: homecrowd.io) Slijedi li prava revolucija u svijetu nogometa? Motta dobio priliku za svoju ludu formaciju divider

Brojni fanovi srbijanskog tenisača izrazili su veliko nezadovoljstvo u svojim komentarima nakon objavljivanja fotografije, nakon čega ju je ATP izbrisao.

Susjedima je jako zasmetalo to što je u tzv. "vlakiću smrti" Novak Đoković jedini vidno prestravljen, dok se svi drugi smiju, uključujući trećeg i četvrtoplasiranog tenisača na svjetskoj rang-ljestvici. U prvom vagonu vlakića sjedi Nadal, nakon njega Nole, potom Roger Federer i Danil Medvedev.

Srbi su ovu fotografiju protumačili kao još jedan način da ATP omalovažava prvi reket svijeta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider