Tenis
SPORTOVI
Tenis
publika nije bila sretna

VIDEO Suze skupljačice loptica prekinule meč na Roland Garrosu, Japanka diskvalificirana

Skupljačica loptica teško je hvatala dah poslije slučajnog incidenta na Roland Garrosu, ali sudac nije imao izbora i morao je prekinuti meč te diskvalificirati japansku tenisačicu.

Roland Garros (Foto: Screenshot)

Meč ženskih parova na Roland Garrosu Miyu Kato / Aldila SutjiadiMarie Bouzkova Sara Sorribes Tormo morao je biti prekinut zbog uplakane skupljačice loptica. Razlog? Japanska tenisačica Kato pogodila ju je teniskom lopticom, pa su ona i njezina partnerica diskvalificirane.

Igrao se drugi set i Kato je stajala na mreži te opalila lopticu u smjeru skupljačice loptica pri rezultatu 1:3. Japanka je pogodila djevojčicu koja je stajala u tom kutu pokušavajući izbjeći njezin udarac. Nažalost, loptica koja je ispaljena relativno slabo pogodila je djevojčicu u predjelu vrata.

Novak Đoković Đoković bez izgubljenog seta prošao u četvrtfinale, publika ga opet dočekala na ''nož'' divider

Skupljačica se uplašila i poslije udarca teško dolazila do daha, a suparnice Sorribes Tormo i Bouzkova apelirale su sucu da pošalje pomoć unesrećenoj djevojčici.

Sudac Alexandre Juge otrčao je do djevojke i upitao ju kako je, zatim upozorio Japanku i potom poslije konzultacije s turnirskim sucem prekinuo meč unatoč glasnim prosvjedima publike.

Dodig i Krajicek Dodig kritizirao Roland Garros: ''Najgore iskustvo otkad sam na touru'' divider

Japanka i njezina partnerica Indonežanka posljedično su izgubile meč i ispale su s turnira. Japanka se kasnije ispričala na društvenim mrežama.

"Iskreno mi je žao zbog ovog nesretnog događaja. Nisam imala namjeru to učiniti, ali za kaznu smo partnerica i ja izbačene s turnira, oduzeti su nam bodovi i zarada. Hvala vam za podršku", objavila je.

Sudac je kasnije objasnio da ne bi bilo diskvalifikacije da ju je Kato pogodila usred meča, ali kako se u trenutku kad je nesretna djevojčica pogođena lopticom nije igralo, Kato je morala biti kažnjena jer je incident bio njezina krivica, iako nije imala lošu namjeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider