Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi član elite

Može li Rudeš ostati u ligi? "Prijelazni rok sve će reći, imaju bitan nedostatak u odnosu na Šibenik i Varaždin"

Rudeš se sljedeće sezone želi stabilizirati u Supersport HNL-u, ali voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu smatraju - ništa prije ojačavanja igračkog kadra.

U novoj sezoni Supersport HNL-a novi stanovnik hrvatske nogometne elite bit će nogometaši Rudeša. Gledatelje podcasta Utakmicu po utakmicu zanimalo je koliko šanse za ostanak imaju.

"Prijelazni rok će reći više od tisuću riječi. Moraju dovesti barem šest, sedam prvoligaških igrača na ovu momčad koja je dobra. Moraju naučiti na pogreškama Dragovoljca i drugih klubova. Moraju uložiti ozbiljne novce“, smatra Pukšar.

"A ne gasiti vatru u zimskom roku s pojačanjima 'daj što daš'. Trebaju ti iskusni HNL igrači koje možeš ubaciti u svaku liniju. Imaju uigranu mladu bazu, ali otegotna okolnost im je što će biti podstanari. Bez obzira što će biti u Zagrebu, kad im pogledaš na stadionu Rudeša. Potpuno su drugačija momčad kad su doma, a to u prvoj ligi neće imati“, kaže Ljubić.

"To je osnovna razlika njih i Šibenika ili Varaždina, kao zadnjih koji su ulazili. Obje te momčadi imali su dosta prvoligaškog iskustva kad su ulazili. Ali stvar je s tim momčadima koje uđu u viši rang, kratka ti je pauza i naviknuti su pobjeđivati. U tom smislu ako prežive prvih pet, šest kola, mogli bi biti solidni. Ostane li sve ovako, neće biti dobro“, dodaje Ćurković.

Sve o ovom detalju, ali i ostalima iz opsežne analize protekle sezone Supersport HNL-a pogledajte u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider