Tenis
SPORTOVI
Tenis
NOVO HRVATSKO SLAVLJE

Mate Pavić osvojio Wimbledon po drugi put u karijeri!

Mate Pavić osvojio je Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova, gdje je igrao s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok.

Mate Pavić i Ljudmila Kičenok (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Ukrajinka Ljudmila Kičenok bili su bolji od kombinacije koju su činili Nizozemac Joran Vliegen i Kineskinja Yifan Xu. Slavili su rezultatom 6:4, 6:7 i 6:3.

Oni su slavili u meču gdje su izgubili jedan set, ali su suvereno držali svoj servis te su dva puta uzeli protivnički i tako došli do titule.

Titula bez izgubljenog servisa

Prvi set Pavić i Kičenok osvojili su rezultatom 6:4, gdje su protivnicima servis uzeli pri rezultatu 3:3 te uspješno do kraja zadržali svoj.

U drugom setu su obje kombinacije bile sigurne te se ušlo u tie break. Nizozemsko-kineska kombinacija je tamo prva došla do set lopte. Dvije su Pavić i Kičenok spasili, da bi pri 8:7 došli do svoje prve meč lopte, no nisu uspjeli. Vliegen i Xu su uspjeli iskoristiti svoju četvrtu set loptu te su izjednačili rezultat.

Mate Pavić VIDEO Pavić se u pobjedničkom govoru okrenuo Ivanu Perišiću i poslao mu značajnu poruku divider

U posljednjem setu se igralo vrlo napeto, a pri rezultatu 4:3 popustila je koncentracija Vliegena i Xu, koji su gem ranije imali 0:30, no nisu iskoristili veliku priliku. Pavić i Ukrajinka uzeli su break bez izgubljenog poena, a onda je suvereno osvojen i onaj za titulu.

Šesti grand slam za Matu

Potvrda titule došla je u trećem setu, rezultatom 6:3, nakon što su pri vodstvu 4:3 uzeli servis svojim protivnicima.

Paviću je ovo šesta grand slam titula, druga u Wimbledonu, koji je osvojio 2021. s Nikolom Mektićem te treća ukupno u mješovitom paru. Ljudmili je ovo prvi grand slam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider