Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bit ćemo bolji i pobijediti"

Bulat za Dnevnik Nove TV najavio Superkup Dinamo - Hajduk: Je li on tajni Bišćanov adut?

Uoči Superkupa ove subote za Dnevnik Nove TV govori Marko Bulat, jedan od mogućih skrivenih aduta Igora Bišćana u novoj sezoni. Veznjak kojeg je kao tinejdžera pratila Barcelona sada napokon traži svoju potvrdu u Dinamovom dresu. A premda mu je otac Joso igrao za Hajduk, mladi Bulat kaže da za njega nikada nije bilo dvojbe kod pitanja Plavi ili Bijeli.

Marko Bulat uvjeren je kako će ovo biti njegova sezona, u kojoj će ispuniti visoka očekivanja maksimirskih tribina.

"Kako zasad izgleda, sve navodi na to. Sretan sam, igram dobro, zadovoljan sam, iza mene je Europsko prvenstvo. Zadnja sezona je odlično završila za mene, krenuo sam u pripremama dobro, pogotovo zadnju utakmicu smo igrali svi dobro."

Bila je to generalna proba protiv praške Sparte, Bulat je zaigrao od prve minute iako je zbog nastupa na Euru mladih s Dinamovom momčadi na pripremama u Sloveniji proveo tek tri dana. Uspio je protiv Čeha i izboriti 11-erac.

"Jedva sam čekao da u Dinamo dođe ovakav tip trenera"

"Sparta je jak protivnik, tako da smo znali kakva nas utakmica čeka. Mislim da smo prvo poluvrijeme igrali jako dobro, da smo izlazili iz tog njihovog presinga jako dobro. Nismo nabijali loptu što izbornik traži... Izbornik, bivši izbornik. Tako da smo i zadovoljni."

Zadovoljan je i on sam, nakon što je Bišćan - koji ga je vodio u mladoj reprezentaciji - došao na klupu Dinama.

"Pa naravno da mi znači. Ja sam jedva čekao da dođe takav tip trenera. Ja i Martin u veznoj liniji stvarno se nadopunjujemo odlično, trener Bišćan nam vjeruje, zna naše kvalitete iz reprezentacije, a evo i sad u klubu. Tako da smo izrazito zadovoljni mi mladi."

"Uopće se ne sjećam loma noge"

Bulatu itekako znači Bišćanovo povjerenje - u Dinamu je dvije sezone, ali još nije potvrdio neosporni potencijal. Razlog je i teška ozljeda koju je doživio o ožujku prošle godine.

"Pa sigurno taj lom noge. Kad nešto slomiš, pogotovo nogu, jako je teško, pogotovo u profesionalnom sportu. Unazadilo me je dosta poslije te ozljede, ali vratio sam se još jači. Motiviran sam, na 100 posto, ne sjećam se uopće tog loma noge."

Danas 21-godišnji Bulat debitirao je u seniorskom nogometu za matični Šibenik dan nakon 16. rođendana i brzo privukao pozornost. Pratila ga je Barcelona, želio Hajduk, a on je odabrao Dinamo. Premda je otac Joso Bulat nekada nosio dres Bijelih.

"Nikad, meni nikad nije bilo dileme. Znam tko je najveći klub u Hrvatskoj i na ovom području, tako da za mene nije bilo nikad dileme."

"Bit ćemo bolji od Hajduka i osvojit ćemo Superkup"

A baš protiv Hajduka, Bulat bi u subotu trebao istrčati od prve minute u plavom dresu, u borbi za Superkup.

"Pa da, ne bi još otkrivao to, ali evo kroz tjedan slažemo momčad, vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Hajduka, ali uvjeren sam, tko god istrči, da ćemo biti bolji, da ćemo pobijediti."

Borba za prvi trofej sezone Dinama i Hajduka na rasporedu je u subotu od 20:00, a na Maksimiru se očekuje oko 15 tisuća gledatelja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider