Tenis
SPORTOVI
Tenis
konjuh ispala

Marin Čilić prošao u treće kolo Australian Opena: Čeka ga težak posao

Marin Čilić je ostao jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo grand slam turnira Australian open svladavši u Melbourneu Slovaka Norberta Gombosa s 6-2, 6-3, 3-6, 7-6 (6) za dva sata i 42 minute igre.

Čilić (ATP-27.) je opravdao ulogu favorita protiv Gombosa, 117. igrača svijeta, u njihovu prvome međusobnom dvoboju.

Čilić je glatko dobio prva seta, u kojima mu Slovak nije ozbiljnije zaprijetio na početnome udarcu. No, problemi za Marina počeli su u trećem setu, kada mu je Gombos u drugom gemu po prvi puta oduzeo servis, a kada je Marin napravio "rebreak" u petom gemu, Slovak još jednom oduzima početni udarac kod 3-4 i dobiva set.

gol expired Debakl na startu drugog kruga: Neraspoložena Hrvatska izgubila od senzacionalne Crne Gore! divider

Četvrti set bio je posve izjednačen i otišao je do "tie-breaka", u kojem Marin vodi s 4-2, a Gombos se vraća i kod 6-5 ima čak i set-loptu na svoj servis. Čilić ipak dobija tri poena zaredom i sprječava odlazak meča u peti set.

Čilić je imao čak 20 aseva i samo dvije dvostruke pogreške, 56 posto ubačaja prvog servisa, te 46 winnera i 56 neprisiljenih pogrešaka u meču.

U 3. kolu Čilić ide na petoga nositelja Rusa Andreja Rubljeva, koga je dobio u njihovu prvome međusobnom srazu u Ženevi 2015. godine, a potom izgubio pet mečeva u nizu.

gol expired Tottenham gubio 2:1 u 95. minuti pa stigao do pobjede protiv bivšeg prvaka divider

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh oprostila se od grand slam turnira Australian Open porazom u 2. kolu od Amerikanke Danielle Collins s 4-6, 3-6 za 80 minuta igre.

Konjuh (WTA-58.) nije našla načina kako se suprostaviti 30. igračici svijeta u njihovu prvom međusobnom srazu.

Dubrovkinja je izgubila svoj prvi servis u dvoboju u drugom gemu, pa se vratila u meč spasivši dvije set-lopte kod 3-5, da bi odmah u sljedećem gemu prokockala 40-15 na svom početnom udarcu i izgubila set.

gol expired UFC spektakl ovog vikenda: Nakon rušenja Miočića kreće u obranu naslova prvaka divider

I u drugom setu kobnim se pokazao gubitak servisa Konjuh u drugom gemu, a sve što je Ana učinila dokraja meča je bila jedna neiskorištena "break" lopta kod 3-5.

Konjuh je u u ovom meču imala čak osam dvostrukih pogrešaka pri servisu i nijedan as, te samo 47 posto ubačaja prvog servisa. Imala je više winnera od Collins (16-14), ali i više neprisiljenih grešaka (26-18). Amerikanka je iskoristila sve tri ponuđene lopte za obrat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider