FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ČEKA GA GANE

UFC spektakl ovog vikenda: Nakon rušenja Miočića kreće u obranu naslova prvaka

Francis Ngannou zasluženo je osvojio pojas prvaka teške kategorije prije 9 mjeseci i bio ga spreman vrlo brzo braniti.

Ovoga vikenda Nova TV i gol.hr kreću s prvim UFC prijenosom ove godine. I to zaista spektakularnim teškaškim ogledom za titulu. Priredbu predvode prvak teške kategorije Francis Ngannou i izazivač Gane. Ngannou je titulu osvojio nokautiravši Stipu Miočića, i ovo mu je prva obrana pojasa.

Stipe Miočić nažalost nije ponovio predstavu iz prvog sudara s kamerunskim nokauterom. Francis Ngannou zasluženo je osvojio pojas prvaka teške kategorije prije 9 mjeseci i bio ga spreman vrlo brzo braniti.

''Očekivao sam da ću titulu braniti krajem srpnja ili u kolovozu prošle godine. Na ljeto. Nije se odigralo onako kako sam želio, tako da sam sjeo i čekao što će se dogoditi'', rekao je Ngannou.

Igor Pokrajac, Vlado Boban i Zelg Galešić Lucky Punch: Svi govore kako će Ngannou izgubiti naslov UFC prvaka, objasnili smo zašto divider

A dogodilo se to da je Gane deklasirao Lewisa, jednog čovjeka u UFC-u uz Stipu Miočića koji je porazio Ngannoua. Francuz je upisao 7 pobjedu zaredom u UFC-u i prigrabio pojas privremenog prvaka.

''Vidim da je dobar borac. Lagan je na nogama. On je dobar u držanju distance. To je nešto što ne nalazite u teškoj kategoriji.''

''Borba sa Francisom za mene je malo čudna. Da, trenirali smo kratko skupa zato što smo imali istog trenera nekada. Ući ću u kavez s mislima da sam samopouzdan. Znam da mi može napraviti probleme. No znat ću se nositi s tim, i to je to'', kaže Gane.

Fernand Lopez, sadašnji Ganeov trener, bivši je Ngannouov trener. I baš zato Kamerunac smatra da je u prednosti jer zna kako Lopez slaže taktiku.

gol expired VIDEO Ngannou obranio UFC pojas, iznenadio taktikom i prvi put u karijeri pobijedio na ovaj način! divider

''Doslovno mogu razmišljati kao on i znam koja je njegova taktika. Mogu ući u njegovu glavu. Znam na čemu rade. Poznajem tog čovjeka i način na koji razmišljaju'', rekao je Ngannou.

Lopezu i njegovom stručnom stožeru Gane je prvo zahvalio kada je prigrabio titulu privremenog prvaka.

''Ovo je za moj klub. Ne samo za mene, za cijeli klub. Za mog trenera iz MMA Factoryja. Za moje prijatelje, obitelj i moju zemlju. Jako sam sretan'', kaže Gane.

Posljednje riječi prije sudara ovoga vikenda ostavili smo prvaku.

''Neće biti na nogometnom terenu nego u kavezu. A ja vrlo dobro znam kako ljudima taj veliki oktogon učiniti malim. 23. siječnja saznat ćete zašto sam prvak.''

VIDEO Lucky Punch: Ngannou vs Gane

UFC 270, glavni program:

Francis Ngannou (c) - Ciryl Gane (ic) (teška)

Brandon Moreno (c) - Deiveson Figueiredo (muha)

Michel Pereira - André Fialho (velter)

Cody Stamann - Said Nurmagomedov (bantam)

Rodolfo Vieira - Wellington Turman (srednja)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider