Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lijepe riječi

VIDEO Marin Čilić se oprostio od teniskog asa: "Federer je bio genij"

Švicarski tenisač Roger Federer odlazi u mirovnu u 41. godini života.

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer najavio je odlazak u mirovinu, i to već sljedećeg tjedna. Posljednji će put kročiti na teniski teren u Londonu, u sklopu Laver Cupa, za kojeg su karte planule u rekordnom roku.

Pokupovali su navijači gotovo sve ulaznice, za cijenu se više ne pita, a tako je u javnost procurila informacija da se jedna ulaznica, za finalni dan turnira na kojem će nastupiti najveća imena tenisa, prodaje za astrononomskih 80 tisuća eura.

Roger Federer Navijači pohrlili po ulaznice za Federerov opraštaj: Prodaju se po astronomskim cijenama divider

Dakako, odlaskom Federera svjetski je tenis izgubio veliko ime, a to najbolje pokazuju reakcije tenisačica i tenisača. Oprostili su se od njega emotivnim porukama i Rafa Nadal, Novak Đoković, ali i brojni drugi svjetski poznati sportaši.

U završnom dijelu njegove karijere ogromnu je ulogu imao Ivan Ljubičić, njegov trener i veliki prijatelj, ali i hrvatski tenisač Marin Čilić koji je iz prve ruke svjedočio veličini švicarskog tenisača.

Novak Đoković i Roger Federer Ovo zaslužuju samo legende: Pogledajte što je Đoković poručio Rogeru Federeru na oproštaju divider

Odigrao je protiv njega više velikih meča, uključujući i dva Grand slama finala:

"Uvijek je bio veliki džentlemen na terenu. Strastven borac, jako korektan, ali uvijek je davao svoj maksimum. Bio je pravi teniski genij", zaključio je Čilić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider