Tenis
SPORTOVI
Tenis
OPROŠTAJ VELIKANA

Legendarni Roger Federer oprostio se od tenisa!

Iza Rogera Federera su brojni naslovi, a postao je prema mnogima najveći svih vremena.

Galerija Roger Federer Roger Federer

Švicarski tenisač Roger Federer odlučio se umiroviti i više neće igrati profesionalni tenis.

Federer je odlučio da je kraj u 42. godini života.

Slavni Švicarac obavijestio je milijune fanova na društvenim mrežama da se više neće baviti tenisom.

"Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme poručuje.

Ja imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više nego što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup", objavio je Federer.

 

Veliki Švicarac tijekom svoje karijere osvojio je 20 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru.

Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih Grand Slam finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice.

Pojam tenisa

Federer je kroz svoju karijeru postao pojam teniske igre i asocijacija na tenis mnogim ljubiteljima sporta.

Većina ga smatra kao najvećeg tenisača u povijesti, a kroz karijeru bio je obožavan i njegove mečeve su gledali milijuni. Svakako je najveći sportaš kojeg je dala Švicarska.

Trenirao ga Ljubičić

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić imao je tu čast u karijeri trenirati slavnog Rogera. Još prije sedam godina Federer ga je pozvao u svoj tim, a suradnja je bila uspješna dugi niz godina.

Federer je tako prošle godine posjetio i Lošinj i uživao u ljepotama hrvatske obale.

Posljednji susret koji je odigrao na ATP Touru tako će ostati četvrtfinale prošlogodišnjeg Wimbledona u kojem ga je svladao Poljak Hubert Hurkacz. Zbog ozljede koljena morao je na treću operaciju u posljednje dvije godine, a usprkos nastojanjima da se vrati na razinu potrebnu za profesionalno igranje, morao je priznati kako je njegovo vrijeme prošlo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider