Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svijet vodi

Laver Cup: Mladi Kanađanin glatko pobijedio Đokovića u dva seta

Novak Đoković poražen je od Felixa Auger-Aliassimea 6:3, 7:6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime svladao je Novaka Đokovića 6:3, 7:6(3) te je Svijet poveo 10:8 protiv Europe na Laver Cupu kojem je domaćin London.

Ruska zastava VIDEO Ruska nogometna reprezentacija nastupila nakon gotovo godinu dana, u zadnjim minutama izbjegli blamažu divider

Premda je Europa nedjelju dočekala s prednošću od 8-4 sve se okrenulo nakon dva uvodna meča. Inače, zadnjeg dana ovog kupa svaka pobjeda donosi tri boda, a Svijet je slavio u oba meča. Prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murrayja 2:6, 6:3, 10:8.

Potom je na scenu stupio Auger-Aliassime koji je odigrao sjajan meč protiv Đokovića, premda je srpski tenisač ogled otvorio breakom. No, ne samo da je Kanađanin vratio break minusa, već je u nastavku prvog seta još jednom napravio break za 6:3.

Korteo hrvatskih navijača u Beču VIDEO Invazija Hrvata na Beč: Desetak tisuća navijača u dugačkoj koloni pjevajući stiglo na stadion! divider

Kanađanin je zatim poveo i 3:1 u drugom setu, ali se Đoković uspio vratiti i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Auger-Aliassime poveo 3-1 pa 6-2 i time riješio meč.

Svijet tako može do konačne pobjede ukoliko u sljedećem meču Frances Tiafoe svlada Stefanosa Tsitsipasa. Ukoliko grčki tenisač slavi o konačnom će pobjedniku odlučiti dvoboj Caspera Ruuda i Taylora Fritza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider