Tenis
SPORTOVI
Tenis
"neću je*eno igrati"

Zločesti dečko Nick Kyrgios kreirao novi skandal: Zbog suca napustio teren, organizatori ga molili da se vrati

Nova sezona, ali dobri stari Nick Kyrgios. Australac je izazvao novu kontroverzu na otvaranju nove teniske sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australac Nick Kyrgios plasirao se u osminu finala ATP Murray River Opena nakon što je sa 7:6, 6:2 slavio protiv sunarodnjaka Harryja Bourchiera. Iako je bio uvjerljiv, meč nije mogao proći bez kontroverzi za po mnogima najvećeg šoumena u teniskom svijetu.

Kako je zbog pandemije koronavirusa zabranjeno da sakupljači loptica donose ručnik igračima, Kyrgios i ostali sada sami moraju otići do ručnika ako se žele njime poslužiti. Neki to rade brže, drugi pak sporije. U ovu drugu skupinu pripada Australac, koji je zbog svoje sporosti zaradio opomenu suca Nacha Forcadella.

Taman kada se Kyrgios spremao servirati u završnici prvog seta, sudac mu je izrekao usmenu opomenu da je prekoračio 25 sekundi, koliko mu je na raspolaganju od kraja poena do početka idućeg. Australcu je tu pukao film, pa je krenuo u raspravu sa sucem.

Trenutak zbog kojeg je dobio opomenu pogledajte ovdje

"Stari, taman sam krenuo servirati. Bio sam u pokretu, o čemu ti pričaš? Ne igram, ne igram", rekao je Kyrgios i krenuo prema svojem stolcu, što je publika popratila smijehom i pljeskom.

gol expired "Zlatnim gemom" opravdao status najluđeg igrača ATP Toura: Ovakvo nešto ne dogodi se ni na turniru limača divider

"Neću je*eno igrati. Krenuo sam servirati, zašto si to morao zvati? Jer tenis se vrti oko vas sudaca? Navijači dolaze vidjeti tebe. Ti si poseban. Posebniji od svih nas", izgovorio je Australac sucu, nakon čega je supervizor turnira Cedric Mourier stigao na teren.

"Vidio sam sat. Bio sam u pokretu za servis kada mi je svirao prekoračenje. Tenis se ne igra zbog sudaca. On je tu višak i njegov je zadatak da se pobrine da stvari teku glatko. Moram hodati po ručnik i vraćati se na servis, a on glumi pametnjakovića i zove opomene", rekao je Kyrgios, na što mu je Mourier pokazao razumijevanje.

Australac je i dalje bio odlučan u odluci da ne želi nastaviti igrati s Forcadellom kao sucem meča te je upitao supervizora:

"Hoću li biti kažnjen? Dosta sam novca izgubio zbog ovakvih tipova."

Mourier mu je objasnio da će biti posljedica ako odustane te je savjetovao Kyrgiosa da se vrati na teren i odradi posao do kraja. On je to i napravio te je izborio okršaj protiv našeg Borne Ćorića.

"Sutra će biti teško. No prvi idem nešto pojesti i popiti vina. Ovo mi je najdraži turnir i volim igrati ovdje", kazao je Kyrgios nakon meča.

gol expired Hoće li sad opet napasti Đokovića zbog divljanja i komentara? Ivaniševića je dobro nasmijao divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider