Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka čast

Fantastična Petra Marčinko sa 16 godina upisala 23. pobjedu u nizu, 11 godina stariju ostavila bez gema

Petra Marčinko je budućnost hrvatskog tenisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petra Marčinko je nastavila svoj pobjednički niz i bila nemilosrdna prema 27-godišnjoj kineskoj tenisačici Yafan Wang (WTA - 316.) koju je u polufinalu ITF turnira u turskoj Antalyji pobijedila sa 6:0, 6:0 za 62 minute.

Najbolja juniorka svijeta je u teškim, vjetrovitim uvjetima došla do svoje devete uzastopne pobjede u seniorskoj konkurenciji, a ukupno 23. pridodamo li joj i posljednja tri juniorska turnira na kojima je nastupila, te će se u nedjelju boriti za svoj drugi uzastopni naslov u Antalyji, gdje je prošlog tjedna osvojila svoj prvi seniotski ITF turnir.

gol expired Tko je Zrinka Ljutić? Puno joj je pomogao Marin Čilić, a od Janice nismo imali bolju divider

Impersionira način kako se 16-godišnja Zagrepčanka prilagodila uvjetima i bez gema ostavila kinesku tenisačicu koja je još prije dvije i pol godine bila na 47. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

U nedjelju će se Marčinko za pobjednički trofej boriti protiv 21-godišnje Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA - 242.) koja je u polufinalu sa 6-4, 4-6, 6-4 bila bolja od 17-godišnje Ruskinje Diane Šnajder (WTA - 857.) koja se na juniorskoj ljestvici nalazi na drugom mjestu.

gol expired Jedina hrvatska atletičarka na Svjetskom prvenstvu u Beogradu bez polufinala divider

Marčinko je i prošli tjedan u Antalyji igrala protiv Cocciaretto, a svladala ju je sa 6-2, 6-1 u četvrtfinalnom dvoboju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider