Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠTETA

Jedina hrvatska atletičarka na Svjetskom prvenstvu u Beogradu bez polufinala

Plasman u polufinale je promašila za dvije stotinke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek nije se uspjela plasirati među 24 preponašice koje će se natjecati u polufinalu na 60m prepone na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Lončarek je bila četvrta u drugoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 8.19 sekundi, a za izravan plasman je trebala biti među prve tri. Nakon što su završena natjecanja u svih šest kvalifikacijskih skupina, pokazalo se da je rezultat Lončarek ukupno 28. vrijeme, što nije bilo dovoljno da bi se po vremenu našla među polufinalisticama.

Plasman u polufinale je promašila za dvije stotinke.

Da je uspjela ponoviti svoj najbolji rezultat iz ove sezone (8.11), Lončarek bi se beu poteškoća plasirala u polufinale.

U subotu će u Beogradu nastupiti i Filip Mihaljević. Hrvatski rekorder u bacanju kugle osvajač je posljednjeg hrvatskog odličja na dvoranskom SP-u, a bio je brončani 2016. u Portlandu. Finale bacača kugle je u 19.25 sati, a Mihaljević ulazi u natjecanje s trećim najboljim rezultatom u ovoj sezoni (21,84 m), čime je izjednačio svoj dvoranski rekord. Bolji od Mihaljevića u ovoj sezoni bili su samo Amerikanac Ryan Crouser (22,51) i Poljak Konrad Bukowiecki (21,91).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider