Tenis
SPORTOVI
Tenis
"da ima imalo dostojanstva..."

Skandal na početku teniske godine: Sramotnim izjavama o Sereni Williams izazvao gnjev mnogih

Zbog ružnih riječi upućenih Sereni Williams direktor ATP-jeva Masters 1000 turnira izazvao je skandal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor velikog Masters 1000 turnira u Madridu Ion Tiriac, inače treći najbogatiji Rumunj, ponovno je imao ružne riječi za jednu od najvećih tenisačica svih vremena - Serenu Williams.

Ovoga je puta njezin suprug Alexis Ohanian Sr. reagirao i nije ostao dužan bivšem tenisaču, čiji je individualni uspjeh u profesionalnoj karijeri javno ismijao.

Sve je krenulo nakon što je Tiriac ružnim riječima poručio da bi bilo najbolje da Serena Williams prekine tenisku karijeru u 40. godini.

"Da Serena ima imalo dostojanstva, povukla bi se iz tenisa. Ima 39 godina, a i s tom težinom se ne može više kretati kao što je to radila kada je imala 15 godina", izjavio je u nedavnom intevjuu za rumunjsku televiziju Tiriac.

U Sereninu obranu odmah je priskočio suprug, a kasnije se priključila i vojska navijača.

"Nikog nije briga što on misli. Morao sam guglati i ispada da moja trogodišnja djevojčica ima više Grand Slam naslova od ovog klauna. Ove godine neću se suzdržavati kada rasističko-seksistički klaun kritizira moju obitelj", napisao je Alexis Ohanian.

gol expired LeBron osvaja rukometno zlato? Pitali smo Hrvata koji igra za SAD što misli o tome divider

Tiriac nema nijedan pojedinačni Grand Slam naslov, a Serena je svoj posljednji osvojila u trenutku kada je bila trudna. Bilo je to 2017. na Australian Openu, kada je bila trudna osam tjedana... 

U Sereninu obranu stali su Andy Roddick i James Blake, bivši teniski kolege koji su danas u mirovini, ali i vojska navijača.

"Kako se usuđuje Ion Tiriac sugerirati da se Serena umirovini. Tko mu daje za to pravo? Serena je legenda i najveća svih vremena", napisao je jedan od fanova.

Ovo nije prvi put da Tiriac javno kritizira Serenu. Radio je to i u prošlosti, kada je također imao štošta reći o njezinoj težini, sugerirajući da ima 90 kilograma, ali i o ponašanju zbog nekoliko ispada na Grand Slam turnirima.

U svakom slučaju, nova kontroverza u tenisu na samom početku 2021. godine...

gol expired Nova velika kriza u Realu: Kapetan odbio Pereza - zaprijetio da će se udružiti s Messijem i stvoriti moćnu momčad divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider