Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma nemoguće

LeBron osvaja rukometno zlato? Pitali smo Hrvata koji igra za SAD što misli o tome

Hrvat rođen u New Yorku za gol.hr.

Za točno osam dana počinje Svjetsko rukometno prvenstvo. Najbolji rukometaši današnjice lovit će medalje u Egiptu od 13. do 31. siječnja, a Hrvatska igra u skupini sa Japanom, Katarom i Angolom.

Na prvenstvu ćemo gledati i reprezentaciju SAD-a koja u svom sastavu ima dva Hrvata, Jakova Kutlešu i Domagoja Sršena.

U velikom intervjuu s Domagojem Sršenom razgovarali smo o američkom rukometu, uvjetima u reprezentaciji SAD-a, ali i o mogućnostima Hrvatske u Egiptu.

gol expired Hrvat koji igra za SAD na SP-u u rukometu: ''Hrvati, uskoro ćete dobiti najboljeg na svijetu'' divider

Zanimalo nas je i što reprezentativac SAD-a misli o izjavi NFL igrača Jaya Cutlera koji je u emisiji ESPN-a izjavio da mu daju LeBrona Jamesa, da bi osvojio rukometno zlato. Čast rukometa odmah su obranili Luka Dončić, Jusuf Nurkić i Nikola Karabatić, koji su utišali ambicije igrača američkog nogometa.

''To im je sve novo, to isto mi možemo reći za košarku, to je podcjenjivanje sporta. Mislim da to nije u redu. Amerikanci su takvi, drugačiji su od svih. Ne znam hoće li se u Americi prenositi prvenstvo, ali znam da su nedavno potpisali jedan veliki sponzorski ugovor. Nadam se da ćemo napraviti neki rezultat, cilj je proći skupinu'', kaže nam Sršen.

Kako je Domagoj završio u reprezentaciji SAD-a?

''Amerikanci znaju da ima dosta ljudi koji su se rodili tamo i tako su zvali ljude koje imaju putovnicu, tako su i mene zvali, ali nisam jedini koji je tako došao do reprezentacije'', otkriva nam specijalist za obranu i dodaje:

''Ja sam prvi put igrao za američku reprezentaciju 2011. godine na Panameričkim igrama, nismo bili neka ozbiljna reprezentacija. Nakon deset godina imamo solidnu ekipu, većina igrača igra drugu njemačku ligu. Amerikancima je taj sport nepoznat, ali nadamo se da ćemo već ove godine popularizirati ovaj sport."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider