Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frka u Madridu

Nova velika kriza u Realu: Kapetan odbio Pereza - zaprijetio da će se udružiti s Messijem i stvoriti moćnu momčad

Kapetan Reala Sergio Ramos odbio je ponudu za produljenje ugovora i zaprijetio odlaskom u PSG…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić, Sergio Ramos i Lucas Vazquez trojica su senatora Real Madrida kojima naljeto istječu ugovori. U tijeku su pregovori o produljenju.

Za Novu godinu Zinedine Zidane zatražio je da se situacija što prije razriješi.

„Želimo da sva trojica ostanu, mislim da je to u obostranom interesu, i kluba i igrača, da se ta priča što prije zaključi“, jasno je kazao trener Reala.

Modrić ostaje

S 35-godišnjim hrvatskim kapetanom neće biti problema. Sve je već dogovoreno, Modrić je prihvatio ponudu Florentina Pereza o jednogodišnjem produljenju, ali i smanjenju plaće. Potreban je još samo potpis da sve bude službeno.

Mnogo će teže ići s Ramosom i Vazquezom. Prema informacijama El Larguero de la SER-a, kapetan Reala još nije odgovorio na ponudu o produljenju po principu 1 + 1 godina te smanjenju plaće za deset posto. Ovisno o izvoru, Ramos ima plaću između 13 i 15 milijuna eura.

gol expired Pele odbio prihvatiti da ga je Cristiano Ronaldo pretekao, pa si pridodao 526 golova: "Čovjek nema srama" divider

Druge informacije govore da su se Ramos i Perez našli i porazgovarali. U popularnoj televizijskoj emisiji El Chiringuito, koja je posvećena španjolskom nogometu, u pravilu dobro informirani Josep Pedrerol otkrio je da su se Perez i Ramos sastali prošle srijede. Perez je svratio do Ramosove sobe u Huerto del Cura dva i pol sata prije Realove utakmice s Elcheom.

Navodno se razgovaralo u prijateljskom tonu. Zna se da su odnosi između Pereza i Ramosa diskutabilni, odvijaju su se po principu toplo-hladno, od žestokih svađa, posebice u vrijeme produljenja ugovora, do izljeva ljubavi nakon što se uspiju dogovoriti.

Ramos odbio Pereza

Još je u živom sjećanju sukob koji se imali prilikom posljednjeg produljenja ugovora 2015. godine. Nisu se birala sredstva, bio to pravi verbalno-medijski rat, višemjesečna sapunica koja je punila španjolske tiskovine.

Sijevale su optužbe i prijetnje, u jednom trenutku činilo se da je do kraja puklo, da nema šanse za pomirbu, pogotovo kada je Perez optužio Ramosa da bezočno ucjenjuje kada maše ponudama drugih klubova, zapravo Manchester Uniteda.

gol expired Klopp nakon poraza sasuo paljbu po sudačkom kriteriju: "Ne znam kako se ovo uopće može dogoditi" divider

Naposljetku je predsjednik Reala popustio i dao Ramosu, doduše nevoljko, ono što je tražio. Kažu da Perez ima pamćenje poput slona, sigurno to nije zaboravio unatoč svim uspjesima koji su se u međuvremenu ostvareni.

To se moglo vidjeti i kada je Ramos ne tako davno zamahao ponudama nenavedenog kineskog prosca, a Perez mu hladno odbrusio: „Nema problema, donesi odštetu i možeš ići.“

Kapetan Reala iznenada je promijenio mišljenje i počeo se nemušto izmotavati kako je pogrešno shvaćen. Svima je u sjećanja ona komična presica koju je organizirao u pokušaju da se opere.

Ramos i Messi zajedno stvaraju moćni PSG!?

Čini se da opet moglo biti sličnih problema. Doduše, sada je situacija drukčija, Ramos je pet-šest godina stariji, ima 34 godine, a zna se kakva je Realova politika s igračima koji uđe u tridesete. S njima u pravilu nema produljenja ugovora, Modrić i Ramos su iznimke.

„Ponuda koju ste mi dali nije mi prihvatljiva. Od sada sam otvoren za razgovore s drugim klubovima“, navodno je Ramos priopćio Perezu.

Najviše je prašine podigla sljedeća Ramosova izjava, neki bi rekli prijetnja:

„Netko mi je iz PSG-a došapnuo da planiraju napraviti veliku momčad sa mnom i Messijem.“

gol expired Ibrahimović zaludio navijače novom objavom: Je li otkrio ono što svi jedva čekaju? divider

Ta rečenica mogla bi se shvatiti kao ucjena. Kao i mnogim drugim profesionalnim nogometašima, takve metode nisu strane. Već smo opisali što se događalo kod posljednjeg produljenja ugovora.

Perez je opet hladno uzvratio kapetanu Reala:

„Ako imaš dobru ponudu, mi ćemo to shvatiti.“

Vazquez također nije zadovoljan

Dakle, lako je moguće da Ramos napusti Real. To je sada već kritična situacija, pogotovo u kontekstu spekulacija da je Real u pregovorima s Davidom Alabom.

Perez je u slučaju Cristiana Ronalda pokazao da je kadar presjeći kada mu to odgovara. Koliko god Ramos dobro izgledao, ne može se smetnuti s uma da je u godinama kada se mora razmišljati o mirovini.

Čini se da će biti napeto i s Lucasom Vazquezom. Njemu je 29 godina i može se reći da je na vrhuncu karijere. Perez mu je ponudio trogodišnji ugovor, no španjolski reprezentativac nije baš oduševljen. Kao i u slučaju Ramosa, nije zadovoljan ni duljinom, a ni iznosom. Unatoč Zideneovim nastojanjima da ubrza stvari, čini se da će se priča otegnuti, a možda i pretvoriti u novu sapunicu.

Čemu se najviše veselite u sportskoj 2021. godini?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider