Tenis
SPORTOVI
Tenis
Indian Wells

Čudesna Petra Martić izbacila pobjednicu US Opena i 13. na svijetu

Petra Martić je u sjajnoj formi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petra Martić se plasirala u osminu finala velikog WTA 1000 turnira u američkom Indian Wellsu pobijedivši u 3. kolu aktualnu pobjednicu US Opena, 18-godišnju Britanku Emmu Raducanu (WTA - 13.) sa 6-7 (3), 6-4, 7-5 nakon dva sata i 46 minuta borbe.

Martić je drugi put u karijeri došla do osmine finala u Indian Wellsu, a prvi put joj je to uspjelo 2018. kad se probila do četvrtfinala u kojem je bolja od nje u tri seta bila tadašnja prva tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep.

Za plasman u četvrtfinale 31-godišnja Dućanka će igrati protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove koja je u 3. kolu svladala Crnogorku Danku Kovinić sa 6-4, 7-6 (4). Povijest međusobnih dvoboja je na strani hrvatske tenisačice koja je slavila u sva tri njihova prijašnja susreta, ali je Samsonova je u međuvremenu napredovala i došla do 32. mjesta na WTA ljestvici.

gol expired Čilić imao dvije meč-lopte i izgubio od srpskog tenisača u drugom kolu Indian Wellsa divider

Za razliku od nje, Martić je pala na 79. mjesto i tek u Indian Wellsu uspjela nanizati tri pobjede, što joj se dogodilo prvi put nakon prošlogodišnjeg WTA 1000 tunira u Rimu.

Martić je protiv Raducanu povela 3-1 u prvom setu pa izgubila četiri gema zaredom, da bi novim 'breakom' za 4-5 uspjela produžiti set i odvesti ga do 'tie-breaka'. U njemu je Britanka bila preciznija i nakon sat vremena igre stigla do početne prednosti.

Raducanu je u drugom setu povela 2-1 s 'breakom', da bi Martić nanizala tri gema pa opet izgubila servis. Ipak, kod vodstva 5-4 Petra je uspjela novim 'breakom' izboriti treći set.

gol expired Barcelona se vraća na stare staze? Katalonci s četiri gola do trećeg mjesta divider

Otvorila ga je vodstvom 2-0, ali je odmah dopustila suparnici povratak. Raducanu je napravila korak prema pobjedi, kad je u devetom gemu po šesti put u meču oduzela servis Martić. No, do meč-lopte nije stigla. Martić je iskoristila treću priliku za 'break' u desetom gemu, a onda profitirala od serije pogrešaka koje je 18-godišnja Britanka napravila u posljednja dva gema u kojima je osvojila svega dva poena.

gol expired Kakav peh za Ivana Jurića: Njegov Torino u sudačkoj nadoknadi ostao bez pobjede protiv Intera divider

Konačna statistika je pokazala više pogrešaka Martić (51-41), ali i više izravnih poena (36-28). Presudilo je to što ni u jednom trenutku, bez obzira na kretanje rezultata, Petra nije izgubila koncentraciju i vjeru u preokret koji se na kraju i dogodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider