Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pokorio Australiju

Hrvatski rekorder Ivan Dodig: O cijepljenju, odnosu s Čilićem i tome koliko mu vjera znači u životu

Nakon osvajanja petog Grand slama u svojoj karijeri, tenisač Ivan Dodig definitivno je hrvatski reprezentativac s rekordnim brojem prestižnih naslova. Tri je osvojio u miješanim parovima, a ostale u muškim. Ivan se upravo vratio iz Australije i dao ekskluzivni intervju IN Magazinu.

Svoj novi Grand Slam s kojim se vratio iz Melbournea Ivan Dodig teško da će zaboraviti. Australska avantura počela je s 14 dana karantene.

"Nakon dugo vremena smo imali i malo publike na terenu tako da je nekako sveukupno bio drugačiji od svih drugih, a sigurno da će mi ostati u lijepom sjećanju", kazao je Ivan.

Na pitanje koliko bi cijepljenje olakšalo situaciju i bi li se on cijepio, Dodig odgovara:

"Pa, vjerojatno, mada ima nekih igrača koji su se već cijepili u nekim državama što me jako iznenadilo. Imamo mi na našim pozivnim pismima gdje piše ako ste cijepljeni opet morate prolaziti kroz sve procedure kao da i niste tako da trenutno mislim da nam to u ovom trenutku puno ne znači jer očigledno se opet moramo testirati i prolaziti sve procedure."

"Skoro svaki dan se čujem s Čilićem"

Australian Open osvojio je u paru s Filipom Polašekom. Bi li volio jedan dan zaigrati u paru s kumom Marinom Čilićem?

"Mi smo igrali puno mečeva u Davis Cupu, puno smo mečeva zajedno pobijedili. Mislim da ima još dosta tenisa ispred nas i da je najvažnije da ostanemo zdravi i da se malo ova situacija s koronom smiri."

Daje li Dodig, kao iskusan otac, poneki savjet Čiliću koji je nedavno postao otac?

"Pa da, mi se čujemo skoro svaki dan i podrška smo jedan drugome i u tenisu i u životu. Naravno, sad kad smo roditelji pokušavamo biti što bolji pa se savjetujemo što je dobro i što nije. Stvarno je sve prelijepo što se tiče odnosa s naše strane i kao prijatelja i obitelji sa sportske strane."

Mlađi brat trener

Podrška obitelji mu mnogo znači. Oba brata su mu se bave tenisom, a mlađi brat mu je i trener.

"Zadnjih šest godina je sa mnom i jako se puno razvio kao trener i kao osoba i mislim da je to predivno u životu. Sa svojom braćom se nisam posvađao, naš je odnos stvarno prijateljski, bratski i stvarno uživamo u svakom trenutku na terenu i van terena. To je ono što me čini sretnim."

Pokazuju li Dodigovi sinovi Josip i Petar želju za sportom?

"Pokazuju i to me jako veseli. Naravno da je tenis uvijek na prvom mjestu, čim dođem oni treniraju, stariji brat trenira svaki dan. Da li će se to razviti u nešto ozbiljnije, to će vrijeme pokazati, ali činjenica da vole sport me jako veseli."

"Vjera mi znači jako puno"

Vidjeli smo da ste se odmah po povratku iz Australije popeli na brdo ukazanja u Međugorju. Koliko vam vjera znači u životu?

"Jako puno. Svi moji u kući odgojeni smo u vjeri i to je ono što mene vodi kroz život. Vjera mi je uvijek bila oslonac u tenisu i životu i uvijek sam sretan vratiti se u Međugorje. Ponosan sam da sam tu i uvijek sam zahvalan Bogu na talentu koji mi je podario."

Je li Dodigu ostala neka neispunjena želja u sportskom smislu?

"Jedan veliki cilj koji pokušavam ostvariti je da budem broj jedan u parovima u svijetu. Bit će teško, ali sam spreman na izazove i evo nadam se da ću uspjeti jednom", zaključio je Dodig.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider