Tenis
SPORTOVI
Tenis
NE IDE BEZ NAJBOLJIH

Hrvatske tenisačice razbijene od Srbije, preostala je još samo borba za ostanak

Hrvatska teniska reprezentacija nema više nikakve šanse zaigrati u Svjetskoj skupini Billie Jean King kupa.

Tara Würth (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Hrvatska ženska teniska reprezentacija upisala je i treći poraz na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji, izgubivši od Srbije rezultatom 0:3.

Nakon što su u prva dva kola izgubile od Danske (1:2) i Bugarske (0:3), hrvatske tenisačice su trećeg dana natjecanja poražene i od Srbije sa 0:3.

U prvom dvoboju dana Mia Ristić je sa 6-4, 6-3 bila bolja od Antonije Ružić, da bi u drugom susretu Lola Radivojević porazila Taru Wurth sa 6-2, 6-7 (5), 7-5 i osigurala Srbiji pobjedu.

Srpske tenisačice su bile bolje i u susretu parova. Olga Danilović i Katarina Kozarov su pobijedile Luciju Ćirić-Bagarić i Taru Wurth sa 6-4, 6-1.

Preostaju dva susreta borbe za ostanak

Za Srbiju je to bila treća pobjeda, a za naše tenisačice treći poraz. Hrvatska će u Turskoj još odigrati dva susreta, protiv Švedske i Norveške.

Ukupno se u Antalyji bori 11 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine, a u drugoj skupini trenutačno vodi Nizozemska.

Samo tri reprezentacije, pobjednici skupina, te bolja iz play-offa drugoplasiranih, osigurat će plasman u play-off za ulazak u kvalifikacije za plasman u Svjetsku skupinu, dok dvije posljednje reprezentacije ispadaju u II skupinu Euro-afričke zone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider