Automoto
SPORTOVI
Automoto
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Svjetska zvijezda hvali Croatia Rally: "Jedan od najljepših relija na svijetu"

Thierry Neuville, jedan od najboljih relijaša svijeta, stao je samo pred kamere Nove TV.

Za devet dana u sjajnim će prizorima s hrvatskih cesta ponovno uživati milijuni fanova WRC-a diljem svijeta. Prošle godine Croatia Rally uživo je putem TV prijenosa pratilo 88 milijuna ljudi, a uz stazu njih više od 300 tisuća.

Ove godine očekuje ih se oko pola milijuna, a jedva ih čeka ponovno pozdraviti jedan od najboljih relijaša svijeta Thierry Neuville, koji je ekskluzivno stao pred kamere Dnevnika Nove TV, nakon dolaska na testne vožnje:

"Otkrio sam Hrvatsku tek prije par godina i potpuno je drugačija od onoga što sam mogao zamisliti. Uživam tu od prvog puta, ne samo u utrci nego u okruženju, okolišu, ljudima".

Neuville ima samo riječi hvale za Croatia Rally

Ipak najviše u vožnji po 50 nijansi sive, kako ovaj peterostruki viceprvak svijeta tepa hrvatskom WRC izdanju:

"Je li jedan od najtežih, ne znam, ali je sigurno jedan od onih u kojima se najviše uživa, u to nema sumnje. Ceste su tehnički zahtjevne, puno je uzbrdica i nizbrdica, malih popravljanja, slijepih kuteva, što stazu čini izazovnom, ali i jako zabavnom za voziti. I rekao sam već i prošle godine - za mene je ovo jedan od najljepših asfaltnih relija na svijetu.“

Rodri slavi pogodak Manchester City razmontirao Bavarce: Sjajan gol Rodrija, velika pogreška Bayernova kiksera i Haalandov ubod za šlag na tortu divider

U prva dva izdanja Croatia Rallyja Neuville je oba puta vodio, da bi na kraju završavao treći. Sada ne skriva da želi prvu pobjedu u sezoni u kojoj se napokon nada i prvom naslovu prvaka u karijeri, nakon što je čak pet puta ostao za korak prekratak:

"Samo jedan cilj nismo još ostvarili, tako da ćemo se boriti za njega. Kao što uvijek kažem, pokušavam raditi svoj posao najbolje što mogu. Sigurno da ćemo dati sve od sebe, ako se naslov dogodi, uživat ćemo, mislim, više nego itko drugi".

Premiju će donirati u humanitarne svrhe

34-godišnji Belgijac uživa pomagati drugima, pa će i ove godine premiju s utrke donirati lokalno u humanitarne svrhe. Nakon bolnice u Sisku i azila za pse u Žarkovici, njegova će premija s trećeg izdanja WRC-a Croatia ići Palčićima:

"Moram biti iskren – ideja je došla od moje majke. Prije nekoliko godina, 6-7 godina unazad, rekla mi je da dobro zarađujem, da živim svoj san i da bi mogao podržati ljude u potrebi. To je nešto u čemu uživam, radimo to treću godinu za redom i također je lijepo vidjeti u što se ulaže taj novac".

Nakon ovoga možemo samo poželjeti sreću Thierryju u borbi s Ogierom, Rovamperom, Tanakom i ostalom svjetskom reli kremom koja idućeg petka - stiže u Hrvatsku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider