Tenis
SPORTOVI
Tenis
ma majstor

Fenomenalni Ivan Dodig u 40. godini gazi sve pred sobom: U finalu je ATP Dubaija

Za Dodiga i Krajiceka će to biti prvo finale u ovoj sezoni, a ukupno 15. u njihovom partnerstvu.

Ivan Dodig (Foto: Afp)

Hrvatski teniski reprezentativac Ivan Dodig i njegov partner Austin Krajicek u subotu će se boriti za naslov pobjednika ATP 500 turnira u Dubaiju, a suparnici će im biti Nizozemac Tallon Griekspoor i Nijemac Jan-Lennard Struff.

U prvom polufinalu su drugi nositelji Dodig i Krajicek nadigrali Indijca Yukija Bhambrija i Nizozemca Robina Haasea sa 6-3, 7-6 (2), a potom su Griekspoor i Struff svladali Urugvajca Ariela Behara i Čeha Adama Pavlaseka sa 7-6 (1), 7-5.

Za Dodiga i Krajiceka će to biti prvo finale u ovoj sezoni, a ukupno 15. u njihovom partnerstvu koje traje gotovo dvije godine. U dosadašnjih 14 finala osvojili su osam pobjedničkih trofeja. Ivanu Dodigu će ovo biti ukupno 52. finale u karijeri i prilika za osvajanje 25. naslova u konkurenciji parova.

Griekspoor i Struff su nepostavljeni i prvi put igraju kao par, a na putu do finala nisu izgubili nijedan set. U prvom kolu su izbacili četvrte nositelje hrvatskog reprezentativca Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa, a za plasman u polufinale su bili bolji od Francuza Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina.

Fran Brodić VIDEO Netko iz VAR sobe vikao: "Vidi ovog Brodića debelog" divider

Krunoslav Rendulić Poznati hrvatski trener ima novi klub: Šokirao je Europu i napravio podvig divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider