Tenis
SPORTOVI
Tenis
iz obiteljskih razloga

Premijerno izdanje ATP Cupa bit će znatno oslabljeno: Federer otkazao nastup

Roger Federer odustao je od nastupa na premijernom izdanju ATP Cupa.

Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švicarski tenisač Roger Federer u srijedu je objavio kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u siječnju sljedeće godine kako bi proveo više vremena s obitelji.

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. siječnja do 12. siječnja. Sada se šest drugih država može plasirati na to natjecanje na temelju rankinga njihovih najboljih igrača na ATP ljestvici.

Roger Federer pobijedio Alexa de Minaura (Foto: AFP) ATP Basel: Roger Federer po 10. put osvojio turnir u rodnom gradu divider

"S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa", kazao je Federer, trenutačno treći tenisač svijeta.

"Nakon dugih rasprava s obitelji i sa svojim timom o godini koja slijedi, odlučio sam da će dodatna dva tjedna kod kuće biti jednako korisna za moju obitelj i za moj tenis", dodao je.

"Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog natjecanja na kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati dulji period na ATP Touru", rekao je 38-godišnji Švicarac.

gol expired Guardiola predstavio svijetu novog wunderkinda iza kojeg je zanimljiva obiteljska priča divider

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 milijuna dolara, igrat će se u tri australska grada Brisbaneu, Perthu i Sydneyju.

Na natjecanje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u rujnu, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu. Još šest država bit će dodano nakon drugog roka 13. studenog.

Kaka i sutkinja (Screenshot) Kaka zabio golčinu, a kasnije mu na čuđenje suigrača nije odoljela ni sutkinja divider

Države će biti podijeljene u šest skupina po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sydneyju. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Hrvatska, koju predvode njezina dva najbolja tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić, u skupini je E s Austrijom i Argentinom, odlučio je ždrijeb za to natjecanje održan u rujnu u Sydneyju.

Svoj nastup su do sada potvrdili prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal.

gol expired Nakon izbjegnute katastrofe čelnici Bayerna izgubili živce s Kovačem: "Velika večer, na najvišoj razini" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider