Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poslastica u nedjelju

Fantastični Alcaraz svladao Medvedeva, čeka nas sudar generacija u finalu Wimbledona

Carlos Alcaraz uvjerljivom je predstavom pobijedio 6:3, 6:3, 6:3 protiv Danila Medvedeva i izborio finale Wimbledona.

Carlos Alcaraz (Foto: Afp)

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz, prvi igrač na svijetu, uvjerljivom je polufinalnom predstavom i pobjedom 6:3, 6:3, 6:3 protiv Rusa Danila Medvedeva, izborio finale Wimbledona.

U nedjelju će se za trofej boriti protiv Novaka Đokovića koji je ranije tijekom petka svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6:3, 6:4, 7:6(4).

Novak Đoković VIDEO Publika silno željela Sinnerov set, ali Đokoviću pripala slatka osveta divider

Đoković će u nedjelju pokušati osvojiti 24. Grand Slam titulu u karijeri, dok će 20-godišnji Alcaraz loviti drugu titulu na jednom od četiri najveća svjetska turnira. Premijernu je osvojio na US Openu prošle godine.

Bit će to, ujedno, repriza polufinala ovogodišnjeg Roland Garrosa kada je Đoković svladao mladog Španjolca u tri seta, sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Dominacija Alcaraza

Prvi nositelj Alcaraz dominirao je protiv trećeg nositelja Danila Medvedeva gotovo cijeli meč. U prvom setu se ruski igrač držao do 3:3 nakon čega je Alcaraz vezao tri gema i time poveo 1-0 u setovima.

U drugom setu se pojačala dominacija Alcaraza koji je uz dva breaka također taj dio igre osvojio sa 6:3, a u žestokom ritmu Španjolac je otvorio i treći set. Poveo je 3:0 uz break prednosti, ali se u trećem setu napokon razbudio i Medvedev, koji je kao i Alcaraz, po prvi puta u karijeri dogurao ovako daleko u Wimbledonu.

Novak Đoković Đoković svladao Sinnera u tri seta i plasirao se u peto uzastopno finale Wimbledona divider

Dva puta se Medvjedev vraćao nakon breaka zaostatka, ali kada je kod 3:4 izgubio gem na svoj početni udarac, povratka više nije bilo. Sjajnim posljednjim poenom Alcaraz je zaokružio 6:3, 6:3, 6:3 pobjedu i plasman u svoje drugo Grand Slam finale u mladoj karijeri.

Finale tenisača na rasporedu je u nedjelju, dok će se u subotu igrati finale tenisačica u kojem se sastaju Tunižanka Ons Jabeur i Čehinja Marketa Vondroušova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider