Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za manje od tri sata

Đoković svladao Sinnera u tri seta i plasirao se u peto uzastopno finale Wimbledona

Novak Đoković plasirao se u novo finale Wimbledona nakon slavlja 6:3, 6:4, 7:6 protiv Jannika Sinnera.

Galerija Novak Đoković Novak Đoković Novak Đoković Goran Ivanišević

Srpski tenisač Novak Đoković prvi je finalist ovogodišnjeg Wimbledona nakon što je u polufinalu pobijedio Talijana Jannika Sinnera sa 6:3, 6:4, 7:6(4).

Jednosmjerna ulica od početka meča

Lakoćom je Đoković stekao prednost od dva seta te je u oba slučaja lomio suparnika na samim počecima dionica. Prvi set je otvorio s 3:0, drugi s 3:1 te u oba slučaja Sinner nije imao nikakav odgovor do kraja.

Talijan je mnogo bolje zaigrao u trećem setu u kojem, ne samo da je čvršće držao svoje servis gemove, već je sve kvalitetnije prijetio suparniku. Kod vodstva 5:4, a na servis drugog nositelja, Sinner je imao dvije vezane set lopte. Ni jednu nije iskoristio pa je treći set otišao do tie-breaka. U njemu je prvi do mini breaka došao Sinner, ali i tada je propustio šansu.

Ivan Perišić Perišić mora na mučne pregovore s Tottenhamom, ali ovo bi mu mogao biti dodatni adut divider

Đoković se vratio iz minusa, kod 4:4 je osvojio poen na servis suparnika za 5:4 i potom dobio završna dva poena na svoj početni udarac za ulazak u finale.

Lovi veliku Margaret Court

Tako je Đoković došao na pobjedu do osmog slavlja na Wimbledonu i obrane prošlogodišnjeg naslova, odnosno, do ukupno 24 titule na Grand Slam turnirima u karijeri.

Kad bi Đoković pobijedio na ovogodišnjem Wimbledonu to bi bila njegova peta uzastopna titula i 24. Grand Slam naslov u karijeri. Time bi se izjednačio s rekordom Australke Margaret Court, najuspješnije tenisačice u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Lois Openda Leipzig doveo najskuplje pojačanje u povijesti, nisu mogli odoljeti hit napadaču divider

Prošle godine su ova dvojica tenisača igrala četvrtfinale i tada je Sinner poražen premda je vodio 2:0 u setovima. Godinu dana kasnije Đoković je lakše slomio 21-godišnjeg talijanskog tenisača.

Kasnije tijekom petka slijedi drugi polufinalni ogled, a sastaju se prvi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev.

Finale tenisača na rasporedu je u nedjelju, dok će se u subotu igrati finale tenisačica u kojem se sastaju Tunižanka Ons Jabeur i Čehinja Marketa Vondroušova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider