Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dva meča u danu

Donna Vekić plasirala se u finale WTA 500 u Berlinu!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić igrat će u nedjeljnom finalu travnatog WTA 500 turnira u Berlinu

Donna Vekić (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić igrat će u nedjeljnom finalu travnatog WTA 500 turnira u Berlinu nakon dramatične polufinalne pobjede protiv Grkinje Marije Sakkari.

Šestu nositeljicu turnira Vekić je nakon dva sata i 15 minuta svladala s 6:4, 7:6(8) i time je došla na korak do petog osvojenog WTA turnira u karijeri.

Leon Dajaku na treningu Bayerna (drugi slijeva) Novo ime na Poljudu: Stiže bivši napadač Bayerna? divider

Kod 2:2 u prvom setu uslijedila su tri gema u kojima su tenisačice gubile gem na početni udarac, s tim da je dva breaka napravila Vekić. Kod 5:4 je hrvatska tenisačica servirala za prvi set i pritom je spasila čak četiri break lopte.

Vekić iskoristila četvrtu meč loptu

Dobila je Vekić taj gem i prvi set, ali se i brzo našla u zaostatku u drugoj dionici. Sakkari je povela 2:0, ali se Vekić vratila na 2:2. Potom je Grkinja opet došla do prednosti te je kod 5:3 servira za izjednačenje u setovima.

Igor Štimac Štimčeva Indija prejaka za Nepalce, osigurali prolazak skupine divider

I tada se Vekić vratila u igri, a set se odlučivao u tie-breaku. U njemu je Vekić povela 3:0, a potom je Sakkari dobila tri poena u nizu za 3:3. Ni jednu set loptu u tie-breaku nije imala grčka igračica, dok je Vekić propuštala meč lopte kod 6:5, 7:6 i 8:7, ali je i odlično odigrala poen kod 9:8 i zaključila dramatičan susret.

Bio je ovo već deveti međusobni meč u karijeri Donne Vekić i Marije Sakkari, dvije dobre prijateljice s WTA Toura koje su ponekad i partnerice u igri parova, a Vekić je pobijedila šesti put.

Tijekom subote su Vekić i Sakkari odradile i četvrtfinalne mečeve, a Vekić je s 6:2, 7:6(0) svladala rusku igračicu Elinu Avanesjan.

Monsef Bakrar (u sredini) Novi napadač stiže na Maksimir: Evo koliko će ga Dinamo platiti divider

U nedjelju će Vekić, 23. tenisačica na svijetu, pokušati osvojiti peti WTA turnir u karijeri. Dosad je slavila u Kuala Lumpuru 2014., Nottinghamu 2017., Courmayeuru 2021. i Monterreyju ove godine. Uz to je još sedam puta igrala u finalima.

U finalu će Vekić igrati protiv pobjednice meča Rusinje Ekatarine Aleksandrove i Čehinje Petre Kvitove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider