Tenis
SPORTOVI
Tenis
goran, majoli, čilić...

Donna Vekić u Osijeku okupila pobjednike Grand Slam turnira: Novac od zarade ide u plemenite svrhe

Hrvatska tenisačica Donna Vekić u svom je Osijeku organizirala prvi teniski turnir u Hrvatskoj nakon završetka pandemije koronavirusa.

Bivše, sadašnje i buduće teniske zvijezde na jednom mjestu. Druženjem s djecom u Osijeku je počeo Hrvatski Premier Tenis.

Prvi teniski turnir nakon proglašenja epidemije koronavirusa organizirala je naša reprezentativka i Osječanka Donna Vekić. Odazvalo joj se 19 najvećih hrvatskih tenisačica i tenisača. Nastupila je i bivša hrvatska tenisačica Iva Majoli.

* U kakvoj ste formi, hoćete li izdržati jedan set odigrati?

"Pitajte me sutra, prekosutra, evo igramo parove, odnosno miks, dobila sam mladog protivnika, bojim se za njega da će morat dosta trčati", rekla je bivša pobjednica Roland Garrosa Iva Majoli.

Trener judo kluba Zagreb Petranović Klub koji broji preko 200 članova, u vlasništvu ima europske i svjetske medalje, ali je i dalje beskućnik divider

U formu se, nakon godinu i pol pauziranja, zbog ozljede lakta, vraća i Ana Konjuh.

"Situacija je dobra, neki plan pratimo, trebala sam se vratiti negdje u šestom mjesecu što je sada, ali sezona nam je nažalost skoro otkazana. Nadam se da nije i da ćemo nešto uspjeti odigrati do kraja godine."

Epidemiološke mjere još su na snazi, pa će se ovaj humanitarni četverodnevni turnir igrati bez publike.

gol expired Šahovski genije, kvizoman i nogometni trener: On je strateg hrvatskog prvoligaša Gorice divider

"Što se tiče ovogodišnjeg tenisa na kakvog smo navikli, ja stojim pri svome da neće biti ove godine. Teško će to biti organizirati, previše je tu stvari. Trebate u tenisu puno svijeta iz različitih krajeva dovesti na jedno mjesto", kazao je bivši pobjednik Wimbledona Goran Ivanišević.

No, tenis ipak stiže u još jedan hrvatski grad. Zajedno s Novakom Đokovićem, Goran Ivanišević priprema, također humanitarni, Adria Tour u Zadru. I to, nada se, pred navijačima.

gol expired Potpis Alexa Fergusona koji je šokirao cijelu momčad ManUtd-a: ''Nema puno ljudi koji to mogu izvesti'' divider

"Ja se iskreno nadam da će dozvoliti bar pola stadiona u Zadru. Još nemamo pismenu potvrdu, imamo usmenu, ali vidit ćemo još, moramo pričekati malo", dodao je popularni Zec.

Sav prihod osječkog teniskog spektakla ići će Kliničkom bolničkom centru Osijek i znanstvenicima koji traže cjepivo protiv Covida 19. Virusa koji je zaustavio Roland Garros, Wimbledon, ali ne i tenisačice i tenisače.

Amanda Nunes udara Spencer Amanda Nunes demolirala Spencer u novoj obrani naslova UFC prvakinje na spektakularnom UFC-u 250 divider

DONNA VEKIĆ I BORNA ĆORIĆ ZA NOVU TV

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider