FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dva brutalna nokauta

Amanda Nunes demolirala Spencer u novoj obrani naslova UFC prvakinje na spektakularnom UFC-u 250

Amanda Nunes obranila je naslov prvakinje perolake kategorije na UFC-u 250.

Amanda Nunes udara Spencer (Foto: GOL.hr)

Amanda Nunes obranila je pojas UFC prvakinje perolake kategorije nakon što je pet rundi dominirala i pritom demolirala Kanađanku Feliciju Spencer. 

Brazilka Nunes djeluje nezaustavljivo i puca od samopouzdanja. Nakon meča otkrila je da nije htjela završiti Spencer, već da je gorila od želje da svima koji misle da ne može izdržati pet rundi borbe dokaže da su u krivu. 

Spencer istrpila preko 100 udaraca

To je i napravila. Spencer je istrpila preko 100 udaraca, od čega ih je 90-ak odsjelo na njezinoj glavi. Simpatična Kanađanka nije ličila na sebe nakon što je Nunes završila svoju "seansu" s njom, ali joj treba skinuti kapu nakon svega što je preživjela. 

Nunes je od prve pa sve do posljednje runde udarala, bacala Kanađanku na pod, te se uspješno branila od svih njezinih pokušaja rušenja. Spencer je bila uistinu prva kandidatkinja za napad na pojas prvakinje, pogotovo nakon što je Valentina Ševčenko pobjegla u muha kategoriju, kojom zastašujuće dominira, i zasada nema namjeru ponovno se ogledati protiv Nunes. 

To je idući za Nunes teško je reći, no vjerojatno bi najbolje bilo za UFC da pokuša dogovoriti novi okršaj posljednje dvije spomenute borkinje, s obzirom da je njihov drugi okršaj bio vrlo izjednačen, te je završio podijeljenom sudačkom odlukom u korist Brazilke. 

Nunes nadmašila McGregora i Cormiera

Nunes je ovom pobjedom ispisala povijest. Nitko u povijesti UFC-a nikada nije držao titule u dvije kategorije, te ih uspješno obranio. Ovo je bila njezina prva obrana titule u perolakoj kategoriji, nakon što je detronizirala Cris Cyborg u prosincu 2018. godine.  

Bivši prvak Cody Garbrandt vratio se nakon 15 mjeseci stanke na spektakularan način. On je u posljednjoj sekundi druge runde brutalno nokautirao Raphaela Assuncaa zastrašujućim desnim krošeom.

Bivši prvak se vratio!

Obojica boraca ušla su s nizom pobjeda u ovaj dvoboj, te su tijekom prve i većeg dijela druge runde bili vrlo oprezni. Pred sami kraj drugih pet minuta su se malo razmahali, a deblji kraj izvukao je Brazilac i to u posljednjoj sekundi.

Vrijeme je isticalo kada je Assuncao fintirao udarac lijevom rukom i pokušao udariti Garbrandta desnom, no ovaj se sagnuo i potom brutalnim krošeom uspavao Brazilca. 

Već dugo nismo vidjeli ovakvo izdanje Garbrandta, koji je priznao da se posljednje dvije i pol godine borio s demonima i nije bio svoj kada bi ulazio u oktogon. To je rezultiralo trima uzastopnim porazima i to nakon što je na spektakularan način detronizirao Dominicka Cruza i osvojio titulu prvaka bantam kategorije. 

Put do nove prilike neće biti jednostavan, no kada je u ovakvom izdanju, Garbrandt je sigurno jedan od najboljih boraca ove kategorije.  

NOKAUT GARBRANDTA

 

Sterling prvi u redu za napad na titulu

Aljamain Sterling upisao je vrlo važnu pobjedu protiv Coryja Sandhagena koja mu je vrlo vjerojatno osigurala borbu za naslov prvaka bantam kategorije. 

Sve je bilo gotovo unutar 90 sekundi. Sterling je krenuo agresivno, izgurao je Sandhagena do žice, uzeo mu leđa i to je bio početak kraja. Srušio ga je na tlo i malo po malo gradio svoju poziciju sve do gušenja. 

Nakon dva neuspješna pokušaja uslijedio je novi i Sandhagen je morao tapkati. Bila je to peta uzastopna pobjeda Sterlinga, te 19. u profesionalnoj MMA karijeri. Sandhagen je pak doživio tek drugi poraz u karijeri s kojim mu je prekinut fantastičan niz od sedam uzastopnih pobjeda.  

GUŠENJE STERLINGA

Magny "pretrčao" Martina

U jedinoj velter borbi na glavnom programu Neil Magny nije imao nikakvih problema s Anthonyjem Rocco Martinom. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom, a samo je jedan sudac dao jednu rundu Martinu. 

Početak borbe i rušenje u drugoj rundi bile su jedine dvije svjetle točke u izvedbi Martina, a sve ostalo bilo je na strani odličnog borca iz New Yorka - Magnyja. 

U konačnici je izdominirao svog suparnika i fizički ga odveo preko ruba. Dok je Magny bio svjež tijekom cijelog meča, Martin je u trećoj rundi ostao bez goriva.

Bila je ovo 16. pobjeda Magnyja u karijeri u diviziji velter, po čemu je na UFC-ovoj ljestvici na visokom drugom mjestu. 

POBJEDA MAGNYJA

Sean O'Malley potvrdio status velike zvijezde

Glavni program otvoren je spektakularnim nokautom neporažene MMA zvijezde Seana O'Malleyja. Kako je bio i najavio, on je unutar prve runde nokautirao prekaljenog veterana Eddieja Winelanda.

Učinio je to na isteku druge minute, nakon je lijevom rukom pripremio direkt desnom i potom doslovno s jednim udarcem uspavao svog suparnika. Wineland je pao na tlo, oči su mu bile posvuda, pokočio se i to je bio jasan znam za O'Malleyja da ne krene dalje, a sucu da zaustavi meč. 

Ovo je bila posljednja borba O'Malleyja u ugovoru s UFC-om, te mu sada slijede pregovori oko novog. Nema sumnje da će mu UFC htjeti produljiti isti, a nakon ovakve predstave morat će se financijski isprsiti ako želi zadržati po mnogima jednu od najvećih nadolazećih zvijezdi.

NOKAUT SEANA O'MALLEYJA

Snimku UFC 250 eventa pogledajte večeras na Novoj TV od 23 sata.

UFC 250, popis borbi:

Amanda Nunes pobijedila Feliciju Spencer (jednoglasna sudačka odluka)

Cody Garbrandt pobijedio Raphaela Assuncaa (nokaut, 2. runda)

Aljamain Sterling pobijedio Coryja Sandhagena (gušenje, 1. runda)

Neil Magny pobijedio Anthonyja Rocco Martina (sudačka odluka)

Sean O'Mailley pobijedio Eddieja Winelanda (nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider