Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slabo izdanje u Varaždinu

Ajduković iskreno progovorio o nesvakidašnjem kiksu našeg tenisa: ''Nedostajalo je kvalitete''

Ivan Dodig i Duje Ajduković nisu skrivali razočaranje nakon današnjeg ispadanja iz Davis Cupa održanog u Varaždinu.

Belgijski tenisač Zizou Bergs savladao je Duju Ajdukovića rezultatom 6:1, 7:5 i tako donio treći, pobjednički bod svojoj reprezentaciji, Belgiji, koja je s ukupnih 3:1 svladala Hrvatsku u kvalifikacijskom susretu za plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa održanom u Varaždinu.

''Nedostajalo je igračke kvalitete. Možda neiskustvo, krive odluke, emocije… Ali po meni je jednostavno nedostajalo igračke kvalitete, on je bio bolji igrač i to je to'', iskreno je rekao Ajduković.

Hrvatski par Ivan Dodig i Mate Pavić izgubili su od belgijskog para Sandera Gillea i Jorana Vliegena s 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Duje Ajduković Katastrofa hrvatskog tenisa: Reprezentacija ispala u Varaždinu od protivnika bez ijednog Top 100 igrača divider

''Ne možemo mi sebi nešto puno zamjeriti. Danas smo u meču od gotovo dva i pol sata napravili tek pet grešaka. To je nivo kojim se bez problema osvajaju veliki turniri'', istaknuo je Dodig.

Tako će Hrvatska prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja u Davis Cupu ostati bez nastupa u grupnoj fazi završnog turnira. Hrvatski tenisači će u rujnu igrati meč kako bi se izborili za mjesto među reprezentacijama koje će 2025. ponovno imati priliku igrati kvalifikacijski susret za plasman na završni turnir Davis Cupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider