Tenis
SPORTOVI
Tenis
nastupio za srbiju

Đoković rigao vatru nakon meča: "Nečuveno i sramotno, u 20 godina karijere ovo mi se nikad nije dogodilo"

Srpski tenisač sasuo je žestoku paljbu na Antidopinšku agenciju.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Bez većih poteškoća Novak Đoković svladao je Camerona Norriera sa 6-4, 6-4 i tako donio Srbiji drugi bod protiv Velike Britanije za prolaz u polufinale Davis Cupa.

Osim što je ponovno imao okršaj s navijačima, kojima je prvo pokazao tri prsta pa očitao bukvicu da se nauče ponašati, Đokovića je žestoko razbjesnila odluka antidopinške agencije (WADA).

Tražili su Đokovića da se testira na doping, i to samo sat i pol prije ključnog meča za prolaz u sljedeći krug Davis Cupa:

Novak Đoković VIDEO Đoković pobjesnio na navijače, pokazao im tri prsta pa poručio: "Začepite, tišina" divider

"Nisam mogao vjerovati da su donijeli takvu odluku, u 20 i više godina moje karijere nikad mi se nije dogodilo da sat i pol prije meča trebam ići na doping kontrolu. Imam svoju rutinu, ne treba mi odvlačenje pozornosti s uzimanjem krvi i urina, da razmišljam mogu li u tom trenutku dati urin", kazao je bijesni Đoković pa nastavio:

"Nelogična odluka, rekli su mi da je jedan od razloga što bi se meč kasno završio, pa nam daju više vremena za odmor, ali bio je dan pauze. Ljudi iz antidoping agencije ne žele ostati do kasno, to je bio drugi razlog".

Srpski tenisač osuo paljbu na WADA-u

Đoković tvrdi da nema ništa protiv testiranja na doping, ali ga smeta način na koji se to provodi. Osim toga, osuo je paljbu na antidopinšku agenciju.

"Podržavam testiranje, ja ili bilo tko drugi, sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim meč, dođite i testirajte. Sramotno je što su napravili, zanimljivo je i da je WADA privatna kompanija, trebala bi se povesti rasprava da u okviru tenisa imamo svoju agenciju, a ne da se netko angažira sa strane.

Vjerojatno će se pogrešno protumačiti, ali ovo je nečuveno. Postoje neke granice, a oni se ponašaju kao da ništa ne razumiju što se ovdje događa, da je u sportu u pitanju", zaključio je Đoković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider